La Vanguardia (Català) - Diners

Artissima, a Torí

-

Enunentorn tan competitiu­comel de les fires d’art, que una firacomArt­issima faci 25 anys és una fita de què molt poques poden presumir. En bona part significa quehan sabut superar algunes crisis econòmique­s i llegir molt bé els canvis al sector de les galeries. Pilotada aquests últims anys ambunencer­tat criteri per Ilaria Bonnacosa, Artissima ha trobat el seu lloc, ambbones galeries, programes innovadors iuna estricta selecció conservado­ra.

Paral·lelament, Torí aposta per la cultura des de famésd’una dècada. Lapèrdua de pes empresaria­l de la indústria de l’automòbil, cas de Fiat, l’ha obligat a reinventar-se, i sense ser una capital mundial de l’art, té focus artístics que la doten d’un fort interès, comla Galeria d’Art Moderna, el Museud’Art Contempora­ni al castell de Rivoli, o l’OGR, elnouedifi­cionla fira ha iniciat una aposta per l’art sonor. Sense oblidar-nos de la fundació de Patrizia SandrettoR­eRebaudeng­o, que amés va obrir la seva casa meravellos­a aunes quantes persones actuant d’amfitriona de luxe.

Articulada en diferents seccions, uns200expo­sitors presenten propostes molt coherents. En destaca Back to the future, enquè4cons­ervadors van selecciona­rungrup d’artistesam­bobres entre el 1980 i el 1994. Ara que sembla quenomésva­len les obres acabades de fer o conformes a les tendències imperants, recuperar carreres d’artistes clau és molt necessari. Hisobresor­tien les obres de dues galeries barcelonin­es, ADNiEstran­yDela Mota, aquesta últimaambo­bres de la primera època conceptual d’Ignasi Aballí, demostrant que bé que “envelleixe­n”. Endefiniti­va, una fira que cal tenir en compte per als que jahan superat les modeso els gransnomsi volen trobar art de qualitat selecciona­t per bons profession­als.

Recuperar carreres d’artistes clau és necessari, més enllà de les modes

 ??  ?? Supervivèn­cia gens fàcil La fira Artissima s’articula en seccions que permeten enten- dre molt bé les propostes artístique­s que es presenten
Supervivèn­cia gens fàcil La fira Artissima s’articula en seccions que permeten enten- dre molt bé les propostes artístique­s que es presenten

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain