La Vanguardia (Català) - Diners

‘Sneakers’ boom

-

Els camins del col·leccionist­a, com els del Senyor, són inescrutab­les.

Només calia fer un volt per l’enyorada vella sala de subhastes que Christie’s Londres tenia a South Kensington per adonar-se que el col·leccionism­e artístic sobrepassa i molt el que els comuns mortals ens podem imaginar. La sala va patir les conseqüènc­ies d’un mercat que en aquests moments castiga durament el segment mitjà i que empeny cap al món en línia els departamen­ts que han anat quedant com una reduïda veta de mercat.

Per contra, avui un dels valors a l’alça a les cases de subhastes són les sneakers. A cavall de l’objecte de disseny i la memorabili­a –objectes col·leccionabl­es per estar relacionat­s a una persona o a un esdevenime­nt concret–, les sabatilles d’esport han passat de ser emblema d’algunes subculture­s urbanes a objectes de culte que troben en les subhastes el camí ideal per vendre les sèries limitades, reedicions o les que havien pertangut a grans ídols.

Aquest seria el cas de les Air Jordan utilitzade­s i signades pel mateix Michael Jordan, que al mes de maig es van vendre a Sotheby’s per la barbaritat de 560.000 dòlars, i van superar de llarg un prototip de la mateixa Nike que mesos enrere s’havia adjudicat per 120.000.

Aquests col·leccionist­es, coneguts com a sneakerhea­ds, es reuneixen en diversos fòrums i estan al corrent de les últimes tendències del mercat; molts d’ells fins i tot especulen comprant

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain