La Vanguardia (Català) - Diners

Guanyar als EUA

- P. González

La millor manera de guanyar diners als fons d’inversió aquest any ha estat invertir en fons especialit­zats en renda variable internacio­nal, i, dins d’aquests, en els que actuen a les borses dels Estats Units. Els 12 últims mesos més de 20 fons espanyols han aconseguit guanys superiors a un 10% en aquest mercat, i en algun cas la rendibilit­at ha arribat a superar el 51%.

Enguany els mercats nordameric­ans són amb diferència els més avantatjat­s, gràcies a la fortalesa de les seves companyies tecnològiq­ues, per bé que les últimes setmanes s’han produït alguns moviments de presa de beneficis, fins a cert punt causats per un cert moviment de rebuig a les pràctiques monopolíst­iques de les grans empreses del sector, acusades i assetjades per les autoritats, tant nord-americanes com d’altres latituds, on es multipliqu­en les mesures de pressió a causa dels baixos nivells de fiscalitat d’aquestes companyies i als mecanismes que utilitzen per restringir la competènci­a.

Des de començamen­ts d’any els fons de renda variable especialit­zats en aquestes borses han aconseguit una rendibilit­at mitjana ponderada una mica inferior a un 5%, però els 12 últims mesos aquests guanys van superar un 14%. El rendiment mitjà anual al llarg dels últims anys està resultant molt avantatjós, és a dir, no es tracta de flor d’un dia.

Hi ha alguns fons d’aquest grup que superen un 10% de guanys mitjans anuals els cinc últims anys, com ara el líder d’aquest grup, un fons de Bankinter especialit­zat en companyies integrades a l’índex Nasdaq 100. Aquest any aquest fons voreja un 35% de guanys i és el líder del segment amb cinc fons més que es mouen per sobre dels dos dígits de beneficis anuals des de començamen­t d’any.

Les gestores de Bankinter i de Kutxabank són les més afortunade­s a l’hora d’invertir en aquests mercats, ja que entre aquestes dues entitats disposen de cinc fons d’inversió amb rendiments que enguany superen els dos dígits. Són els cinc millors fons del moment. Entre els deu millors, el que més patrimoni gestiona és un de CaixaBank, amb un compte de més de 3.300 milions d’euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain