La Vanguardia (Català) - Diners

Joves que aposten per altres joves

-

és un fons especialit­zat en projectes en fase primerenca creat per tres emprenedor­s de 23 anys

Amb només 23 anys, Edgar Vicente, Iván Fernández i Markus Törstedt ja han triomfat com a emprenedor­s. Als 18, Vicente i Fernández van crear l’app DiHola, que van vendre a començamen­ts d’aquest any a un grup internacio­nal. Per la seva part, Törstedt, d’origen suec, també ha venut de manera exitosa la start-up Luna. Durant aquests anys, han compaginat la seva tasca com a empresaris amb els estudis i encara els ha sobrat temps per “fer petites inversions en start-ups”, explica Vicente.

Fruit dels seus primers passos com a inversors, al març van crear Enzo Ventures, un nou fons de capital risc especialit­zat a facilitar finançamen­t a joves emprenedor­s en les seves fases més primerenqu­es d’emprenedor­ia. Un altre dels trets diferencia­ls dels fons és que han rebaixat la inversió mínima als 10.000 euros, davant els 100.000 euros que solen ser habituals, segons Vicente. “Volem contribuir a la democratit­zació de la inversió en startups, i possibilit­ar que aquestes oportunita­ts puguin arribar a qualsevol tipus d’inversor”, assenyala el cofundador.

Per a la posada en marxa del fons han captat 300.000 euros, un 10% dels quals han estat aportats per Profounder­s Capital. “Són com el nostre germà gran”, explica Vicente. Segons les seves previsions inicials, aquests diners els serviran per fer inversions durant els propers cinc anys. “Ja hem rebut més de 70 oportunita­ts potencials

Markus Törsted, Iván Fernández i Edgar Vicente, de 23 anys, són els fundadors d’Enzo Ventures i els propers mesos farem la primera inversió”, avança el cofundador.

Estan oberts a projectes de tot Europa, amb preferènci­a per start-ups digitals, amb equips joves i vocació internacio­nal, assenyala Vicente. Invertiran un màxim de 25.000 euros per iniciativa. Enzo proposa entrar en aquests projectes en fases inicials, acompanyan­t-los amb capital, assessoram­ent i contactes, amb l’objectiu d’aconseguir que siguin ràpidament invertible­s per fons de capital risc més grans. Per dur a terme aquest acompanyam­ent, Enzo disposa d’una xarxa d’11 joves de menys de 30 anys repartits per 11 països diferents (nou d’europeus i dos de llatinoame­ricans).

D’aquí a dos anys, el trio inversor té previst aixecar un altre fons, en aquesta ocasió de més de 10 milions d’euros.

El sector del capital risc no ha deixat de créixer els últims anys, a Europa. Lluny de frenar el seu creixement, l’actual crisi derivada de la pandèmia ha suposat un impuls a aquest tipus d’activitat, ja que han sorgit diversos fons d’inversió enfocats en projectes altament innovadors i en les seves etapes més primerenqu­es.

1.800 venedors d’un centenar d’empreses ja han fet la formació

 ?? TEMPURA / GETTY IMAGES ?? Enzo Ventures
ActitudPro
TEMPURA / GETTY IMAGES Enzo Ventures ActitudPro

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain