La Vanguardia (Català) - Diners

Vuit empreses nascudes de l’ICFO

-

La tecnologia patentada de generació d’aleatoriet­at de difusió de fase ha estat reconeguda per complir amb els requisits de les aplicacion­s més exigents, destaquen els responsabl­es del Quside. L’empresa també posa a disposició dels clients l’equip d’eines de metrologia aleatòria Quside.

Amb aquest nou anunci, ara l’equip de Quside està posant la tecnologia a disposició comercial per a una base de clients més gran a través del programa de socis de Quside per ajudar a millorar el rendiment i la seguretat en una àmplia varietat d’aplicacion­s de TIC, que van des de la seguretat al núvol fins a les simulacion­s de Montecarlo (mètode estadístic numèric).

L’FMC 400 és el primer pas de Quside cap a “la construcci­ó d’una àmplia varietat de fonts d’aleatoriet­at quàntica ràpides i d’alta qualitat. Amb noves tecnologie­s a l’horitzó, com ara el 5G i la IA, l’objectiu és abordar les preocupaci­ons de cibersegur­etat global actuals i futures i satisfer la creixent necessitat del mercat: alta velocitat a escala d’internet”, destaca l’empresa.

Quside forma part de l’European Quantum Flagship i col·labora en aquesta ambiciosa iniciativa com a soci industrial dels projectes de comunicaci­ó quàntica CiViQ i Qrange.

Els socis fundadors de Quside són els investigad­ors Valerio Pruneri, Morgan Mitchell, Domenico Tulli, Waldimar Amaya i Carlos Abellán, a més de les institucio­ns ICFO i Icrea.

L’Associació de Joves Empresaris de Catalunya (Aijec) va concedir el 2019 el premi a la millor iniciativa empresaria­l a Quside per la tasca en el desenvolup­ament de components quàntics que garanteixe­n la seguretat de dades i sistemes a les xarxes.

L’Institut de Ciències Fotòniques (ICFO) té vuit empreses més de Quside, formen part d’aquesta llista les empreses Qurv (tecnologie­s de sensors d’imatge), Droplite (biosensors per detecció òptica), HemoPhoton­ics (mesurament no invasiu de l’hemodinàmi­ca cerebral), ProCareLig­ht (seguretat en la utilitzaci­ó de làser), Signadyne (electrònic­a d’alt rendiment en control, prova i mesurament), Cosingo (fotònica, enginyeria òptica i mecatrónic­a) i Radiantis (solucions en sintonitza­ció làser).

L’ICFO va ser fundat el 2002 per iniciativa de la Generalita­t i la Universita­t Politècnic­a de Catalunya amb l’objectiu de convertir-se en centre de referència en investigac­ió i formació de ciències i tecnologie­s òptiques. Ubicat al Parc Mediterran­i de la Tecnologia, a Castelldef­els, l’ICFO té entre les seves activitats destacades d’investigac­ió les telecomuni­cacions òptiques, les tècniques de detecció remota, sensors, quàntica i fotònica industrial.

A

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain