La Vanguardia (Català) - Diners

D’anar a la feina en bicicleta a llogar-ne

-

proposa un pagament per mensualita­ts i es fa càrrec del mantenimen­t i els possibles robatoris

Diego Casabe i Falk Siegel eren companys a la start-up Badi. El primer anava a la feina fent ús del servei públic Bicing. El segon tenia la seva pròpia bicicleta. “Tots dos teníem problemes, però eren diferents: a mi em costava de trobar lloc per aparcar i Siegel sempre tenia por que li robessin la bicicleta”, explica Casabe. Van trobar la solució als problemes de tots dos a Berlín, on Siegel va conèixer una tercera opció: el lloguer.

Van tenir la idea al mes de maig i a finals de juliol van constituir oficialmen­t Kleta (de bicicleta). “Per validar el negoci vam començar llogant les bicicletes de les empreses turístique­s, aquest estiu aturades a causa de la pandèmia de Covid-19, fins que vam comprar les nostres pròpies bicicletes”, explica Siegel. Les 200 bicis de Kleta són fàcilment distingibl­es gràcies a la seva roda groga davantera.

Disposem de més de cent usuaris actius, i sumant. “A causa de la pandèmia hi ha hagut un auge de l’ús de la bicicleta”, assenyala Siegel. De moment se centren en Barcelona ciutat, on tenen una botiga en propietat que fa alhora de magatzem, oficina i taller. A l’empresa treballen els dos fundadors, un mecànic i una persona responsabl­e de la comunicaci­ó.

Kleta es basa en una subscripci­ó mensual, que pot ser de 19,95 euros o bé de 23,50 euros al mes, en funció del model triat. “Oferim poder gaudir de

Falk Siegel i Diego Casabe amb les caracterís­tiques bicicletes de Kleta, de roda groga la llibertat de tenir una bicicleta pròpia però sense preocupar-se pels problemes mecànics, de robatori o d’estacions de Bicing”, assenyala Siegel. “Ens dirigim a persones que viuen temporalme­nt a la ciutat, però també a barcelonin­s cansats dels problemes de tenir una bici pròpia”, afegeix l’emprenedor.

S’han fixat com a objectiu arribar als mil usuaris actius al setembre i tancar l’any 2021 amb una facturació d’entre 25.000 i 30.000 euros. Per a més endavant tenen previst introduir models elèctrics i innovacion­s tecnològiq­ues, com ara una aplicació per a mòbils, com també crear una comunitat en línia amb els usuaris.

El llançament de l’empresa ha suposat una inversió inicial de 60.000 euros, uns diners aportats per les fonts que es coneixen com “les tres efes” (de les paraules família, amics i bojos en anglès), a més d’alguns petits inversors. Ara com ara ja estan treballant per aconseguir 200.000 euros en la que serà la seva segona ronda de finançamen­t.

Els fundadors de Kleta van participar fa poc en el Demo Day de l’escola de negocis Esade, de la qual Diego Casabe és exalumne.

Chatforce ha requerit una inversió d’uns 125.000 euros

 ?? KLETA ?? Kleta
Zonetacts
KLETA Kleta Zonetacts

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain