La Vanguardia (Català) - Diners

Preparar còctels en un tres i no res

-

ha creat unes càpsules de sucs de fruites i essències naturals per barrejar amb begudes alcohòliqu­es

Els amics d’Enric Martori tenen la sort que els prepara còctels quan els convida a casa. Martori, però, no gaudeix tant de l’experiènci­a: “És molt laboriós, requereix temps i no acabes fent res més”, reconeix. “A l’hoteleria tenen el mateix problema”, destaca. “Vaig tenir la idea de crear unes càpsules de sucs de fruites i essències naturals que es barregen amb begudes alcohòliqu­es per crear combinats de manera ràpida, fàcil i sense necessitat de cap màquina”, explica l’emprenedor. Ho va proposar a la firma de begudes alcohòliqu­es on treballava des de feia més de 20 anys, però “és un sector molt poc innovador i la idea no va prosperar”, afirma.

Enric Martori i el seu germà Oriol van creure que una idea com aquesta no es podia pas deixar enlaire i l’any passat van fundar Business Rhapsody per comerciali­tzar les seves càpsules sota la marca The Issimo Fruit Family.

Els germans Martori han invertit uns 300.000 euros per posar en marxa el negoci. D’aquests, la meitat provenen de fons propis i l’altra meitat de la inversió d’Up Catalonia, de MicroBank gestionat per Business Angels Network Catalunya a través del programa Cosme de la Unió Europea i un préstec participat­iu Enisa. Enric Martori avança que volen captar 275.000 euros més a través del Fòrum de l’Agència per a la competitiv­itat de l’empresa de la Generalita­t de

Catalunya (Acció), dos inversors privats i una campanya de micromecen­atge. La nova entrada de capital servirà per tancar acords amb marques del sector de les begudes alcohòliqu­es i ampliar la distribuci­ó i la internacio­nalització.

Malgrat la crisi provocada per la Covid-19, el producte està tenint èxit, assegura l’emprenedor. “Fem venda directa i també treballem amb petits distribuïd­ors i a través d’alguns punts de venda”, explica. Martori també destaca que han rebut unes quantes distincion­s. Recentment han estat selecciona­ts per Acció com una de les 50 empreses emergents amb més projecció de Catalunya i opten a convertir-se en una de les tres empreses guanyadore­s al Fòrum d’Inversió d’Acció del pròxim 6 de novembre. “Ens premien per aportar innovació en un sector tan poc innovador”, opina Martori. Diversos premis d’emprenedor­ia i producte com Innovacat, ADNempren, Bebusiness o Innoforum també han guardonat o selecciona­t com a finalista Business Rhapsody.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain