La Vanguardia (Català)

El rebuig a internet obliga a retirar sabatilles amb grillons

El model d’adidas havia de sortir a l’agost a 350 euros

-

Adidas ha cancel·lat el llançament d’unes noves sabatilles per a l’estiu que s’adornaven amb grillons. El rebuig que han provocat aquestes cadenes al voltant dels turmells a les xarxes socials, on s’havia donat a conèixer el nou llançament, ha convençut la companyia d’equipament esportiu que era millor aturar el projecte. Milers de persones han escrit a la xarxa comentaris escandalit­zats i incitant al boicot.

Les sabatilles van ser presentade­s a Facebook com una manera “d’endurir el teu estil”. Les JS Mids Roundhouse, que és com es diu el model controvert­it, és un disseny de Jeremy Scott que havia de sortir a l’agost. I segons un comunicat de la companyia, aquest disseny no té res a veure amb l’esclavitud, malgrat els grillons. “Adidas ha rebut tant elogis com crítiques. Demanem disculpes als qui s’hagin sentit ofesos”, expliquen en el comunicat en el qual n’anuncien la retirada.

L’empresa defensa que Jeremy Scott sempre ofereix dis- senys extravagan­ts i alegres. Entre les creacions destaquen vambes amb caps de pandes o del ratolí Mickey.

Però el reverend Jesse Jackson considera, i així ho va denunciar ahir a la CNN, que les originals peces d’Adidas són un “insult terrible” que remet a l’esclavitud. I va anunciar la convoca- tòria d’un boicot a la marca. El seu web Rainbowpus­h.org denunciava igualment “l’insult atroç” que suposa fer negoci amb un disseny de sabatilles esportives a costa de “més de 200 anys de degradació humana”.

Les sabatilles, que havien de sortir a la venda a l’agost al preu de 350 euros, pretenien ser el redisseny en alta gamma d’un model clàssic que va ser un èxit de la marca a què se li afegia una cadena al mig. La firma Adidas va mostrar fa alguns mesos una imatge preliminar del nou model i no va provocar grans reaccions. Però quan la companyia va emprendre ara la campanya de promoció a través de les xarxes socials, especialme­nt a Facebook, el rebuig ha assolit una altra dimensió.

El dissenyado­r Jeremy Scott ha explicat en un comunicat enviat ahir a l’agència Associated Press, que la meitat del Roundhouse es va inspirar en una joguina de peluix anomenat My Pet Monster (la meva mascota monstre). “El meu treball sempre s’ha inspirat en els dibuixos animats, en les joguines i en la meva infantesa”.

L’ofensiva de Jackson i de la seva coalició amenaçava l’empresa de continuar amb protestes i boicot a la marca si no es retirava aquest símbol “ofensiu, aterridor i insensible”, que en absolut no pot suposar un progrés.

 ??  ?? Les JS Mids Roundhouse retirades
Les JS Mids Roundhouse retirades

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain