La Vanguardia (Català)

Mike Tyson, a l’assalt de Broadway

El cineasta Spike Lee dirigirà el xou

- FRANCESC PEIRÓN Nova York Correspons­al

Els teòrics de la conspiraci­ó han trobat un altre filó en la presumpta febre caníbal que recorre l’Amèrica del Nord. Qüestió de drogues o no, Quim Monzó ironitzava sobre aquest assumpte a la columna d’ahir en plantejar-se quina mena de vi seria el més adequat en funció de la part del cos humà inclosa al menú.

Si algú pot tenir un criteri format en la matèria, aquest és sens dubte Mike Tyson, exboxejado­r dels pesos pesants i precursor de l’antropofàg­ia contemporà­nia en la cultura occidental. Frustrat perquè el seu “cop amb la dreta massiu” no tombava Evander Holyfield en la lluita pel ceptre mundial, s’hi va abraonar i li va arrencar un tros d’orella, que va escopir a la lona. Temps després, en una roda de premsa, va perdre els estreps. Va mossegar a la cama un altre dels seus rivals, Lennox Lewis.

Han passat els anys. El 2006, el de Brooklyn va deixar el ring, circumstàn­cia que va imprimir un gir al rumb del seu destí, després de passar per la presó i assaborir a fons la mala vida. El 2011, va aparèixer en un reality televisiu com a assistent dels seus coloms. El púgil, que des dels vint anys només volia enfonsar nassos, s’havia humanitzat amb les plomes.

A punt de fer-ne 46 –va néixer el 30 de juny del 1966–, va comparèixe­r aquest dilluns una altra vegada davant dels mitjans, per anunciar que aquest estiu, a partir de finals de juliol, debuta a Broadway com a protagonis­ta d’un one man

show, un home sol a l’escenari. Sota el títol Mike Tyson, undis

puted truth (veritat indiscutib­le), s’han programat sis representa­cions al Longacre. Els preus de les millors entrades oscil·len entre 198,50 dòlars i 299,50 (de 156 a 236 euros). “No sóc cap hipnotitza­dor, però hi ha gent a qui hipnotitzo. No sé si sóc gaire amigable, encara que sé que puc

entretenir”.

 ??  ??
 ??  ?? Bromes. Mike Tyson i Spike Lee simulant un combat, ahir durant la roda de premsa
Bromes. Mike Tyson i Spike Lee simulant un combat, ahir durant la roda de premsa
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain