La Vanguardia (Català)

Barcelona vol ser ciutat líder en concursos d’‘apps’ per a mòbils

- RAÚL MONTILLA Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona impulsarà i promourà concursos i competicio­ns de desenvolup­ament d’aplicacion­s per a telefonia mòbil, àmbit en què vol que la capital catalana sigui líder. Ho va anunciar ahir el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, precisamen­t després de visitar-ne un, el BCNAppsJAM: Recicla!, que durant vuit hores va congregar ahir a l’edifici Media TIC 40 competidor­s: estudiants, empresaris i emprenedor­s. Abans de finals d’any hi haurà una altra competició similar i el 2013 ja n’hi ha previstes dues més.

“L’administra­ció pública ha de posar tots els mitjans a disposició dels creadors i ha de fer que això reporti un benefici per a la ciutat”, va assenyalar Vives, que també va anunciar que el Consistori té prevista la incorporac­ió, a curt termini, d’una desena de noves aplicacion­s al seu catàleg que se sumaran a la vintena existents, com la del Bícing o A prop d’aquí, que ofereix els punts d’interès més pròxims al terminal. De fet, les competicio­ns i concursos, a més de potenciar el talent local, també serviran per incorporar aplicacion­s noves al catàleg municipal. “Som capital mundial del mòbil”, va recordar Vives. BCNAppsJAM: Recicla! va consistir a desenvolup­ar aplicacion­s vinculades amb el reciclatge. L’acte va servir també per presentar la incorporac­ió de dues noves aplicacion­s municipals, l’una amb l’agenda d’actes de Sant Joan i l’altra amb la del festival Grec 2012.

La competició preveu dos premis de 5.000 i 3.000 euros, encara que tots els projectes presentats seran estudiats per l’Ajuntament, el mateix que passarà amb les 86 aplicacion­s del concurs Apps4bcn, que va finalitzar la setmana passada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain