La Vanguardia (Català)

El fiscal investiga el sou que va pagar Reus a Manté

- SARA SANS Reus

El hòlding d’empreses municipals de Reus, Innova, va pagar 838.000 euros a l’exdirector de CatSalut, Carles Manté, en concepte d’una “consultori­a estratègic­a” que, pel que sembla, mai no es va dur a terme. La CUP va lliurar ahir a Fiscalia documentac­ió que prova que Innova va pagar mensualmen­t des de l’abril del 2007 al juny del 2011 Manté, que també presidia Shirota Functional Foods SL, l’empresa de capital municipal i que ara investiga el Tribunal de Comptes.

Manté facturava a través de CCM Estratègie­s i Salut SL (empresa a nom seu i de la seva dona) mentre el màxim executiu d’Innova era Josep Prat, actual president de l’Institut Català de la Salut (ICS) i l’alcalde de Reus era Lluís Miquel Pérez (PSC). Fonts municipals van explicar ahir que després de guanyar les eleccions CiU i PP van deixar de pagar les factures (de 13.000 euros mensuals i que es continuave­n rebent) en no estar justificad­es.

Fa sis mesos CiU i PP van encarregar una auditoria en detectar-se irregulari­tats en la gestió de les empreses municipals, que manegen el 75% del pressupost de Reus, un dels municipis més endeutats de Catalunya. Les irregulari­tats les van denunciar la CUP i AraReus (a l’oposició). Ahir el portaveu de la CUP, David Vidal, va criticar tant les irregulari­tats a Innova com l’opacitat de CiU i PP per no haver proporcion­at aquesta informació.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain