La Vanguardia (Català)

La intervenci­ó de Carbonero a l’eurocopa suscita mofes a Twitter

Obvietats i comentaris amb poca substància durant el campionat provoquen burles jocoses a la xarxa de micromissa­tges

- FRANCESC BRACERO Barcelona

El que va passar a David Bisbal amb les crítiques a Twitter arran del seu desafortun­at comentari sobre la revolució egípcia i la solitud de les piràmides s’ha quedat curt respecte a la manera en què han proliferat les burles sobre la presentado­ra d’esports de Telecinco Sara Carbonero. Les etiquetes a Twitter #Gracias Sara i #Carbonerof­acts es van transforma­r ahir en una allau de burles al caràcter insubstanc­ial dels comentaris de la periodista durant les retransmis­sions dels partits de l’Eurocopa.

El fenomen de les crítiques a Carbonero va començar el cap de setmana passat, després de l’Espanya-Irlanda de l’Eurocopa, arran d’un comentari de la periodista que no es va entendre: “El césped está mojado, se nota el ánimo de la grada”. En una ocasió, Paco González va donar pas a la periodista i, sense que expliqués res, la va acomiadar amb un “gracias, Sara” que ha acabat convertint-se en una de les etiquetes amb més participac­ions a Twitter.

Les burles van continuar ahir, després del partit del dia anterior entre Espanya i Croàcia, perquè se l’acusa de dir només obvietats. Van ser onades de comentaris de tipus humorístic de l’estil “Sara, com veus això de jugar sense nou? Que dos contra onze serà més difícil”, o bé “Sara, què en penses, de Del Bosque? Sóc més de platja”. Una multitud d’entrades com aquestes van conformar durant tot el dia un dels grans temes de la xarxa social de micromissa­tges.

Durant més de dotze hores, l’etiqueta #Gracias Sara es va mantenir ahir com a tendència del moment a Espanya.

La ferotge crítica amb què es va atacar la periodista de Telecinco contrasta amb l’absència de comentaris sobre la feina dels seus companys. En la multitud de partits de l’Eurocopa que ja han emès Telecinco i Cuatro hi ha hagut prou motius per fer alguna crítica, però qui ha rebut per totes bandes és Carbonero. En alguns dels missatges de Twitter, uns quants, es feia referència al caràcter masclista que podien tenir aquestes crítiques.

D’altra banda, la periodista, que és parella sentimenta­l del capità de la selecció i del Reial Madrid, Iker Casillas, s’ha vist vinculada a la publicitat de cosmètica i a un món de celebritat­s que en ocasions han despertat crítiques dins de la professió.

L’anterior president de l’Associació de la Premsa de Madrid (APM), Fernando González Urbaneja, va criticar durant el Mundial de Sud-àfrica del 2010 la posició al camp de la periodista, prop de la porteria de Casillas. Encara que Urbaneja va dir més tard que res-

La riota virtual sobre la periodista contrasta amb l’absència de crítiques als seus col·legues

pectava la periodista, va afirmar que no havia “d’implicar personalme­nt les seves emocions en les històries que construeix”. Telecinco va qüestionar llavors “què hagués pogut passar si per una qüestió que incumbeix la vida personal d’una periodista la cadena hagués decidit apartar-la de la feina”.

Més recent ha estat la crítica de la periodista Rosa Maria Calaf a la revista Vanity Fair, en què considera que Carbonero “frivolitza la imatge de la dona i contribuei­x a fer que l’aparença sigui més important que el contingut”. Segons la seva opinió, “fa un flac favor a la dona i al periodisme”.

 ?? ALEX GRIMM / GETTY IMAGES ?? Sara Carbonero durant el partit Espanya-Itàlia disputat a Gdansk
ALEX GRIMM / GETTY IMAGES Sara Carbonero durant el partit Espanya-Itàlia disputat a Gdansk

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain