La Vanguardia (Català)

Rooney ja és aquí

Anglaterra s’enfrontarà a Itàlia i Ucraïna es plany del gol fantasma

- CARLOS NOVO

L’Eurocopa es va quedar ahir sense el seu segon amfitrió, Ucraïna, eliminada amb polèmica després de jugar millor que Anglaterra i perdre en encaixar un gol de Rooney i no concedir l’àrbitre hongarès Kassai un gol fantasma de Devic que va travessar la línia i que hauria suposat l’empat. La victòria dels

pross va tenir valor doble perquè Suècia, que no s’hi jugava res perquè ja estava eliminada, va donar la gran sorpresa i va guanyar França, un fet que va enviar l’equip de Blanc al segon lloc. Així, França es veurà les cares a quarts amb Espanya mentre que Anglaterra ho farà amb Itàlia.

El partit de Donetsk va ser tens i dramàtic per als locals. Ucraïna el va encarar de sortida sense Xevtxenko, fora per molèsties al genoll. L’absència del seu jugador de referència no va afectar gaire el plantejame­nt de Blokhin, al qual només li valia la victòria. Anglaterra, en canvi, en tenia prou amb l’empat i comptava amb la recuperaci­ó de Wayne Rooney després dels seus dos partits de sanció.

Per darrere de Welbeck, Rooney va tenir poca participac­ió en el joc perquè els pross van estar gairebé sempre ficats en tasques defensives però va aparèixer per ser mortal sense concession­s. Al començamen­t de la segona part va aprofitar per ficar el cap al segon pal i enviar a la xarxa una centrada de Gerrard que es va cruspir tota la defensa. Tot seguit del gol anglès, va arribar la polèmica. Devic va rematar una bona passada de Iarmolenko i Terry va aconseguir refusar la pilota un cop que

EL GOL DEL TORNEIG Ibrahimovi­c va deixar el seu segell en el torneig amb una volea en mitja xilena impression­ant

aquesta havia sobrepassa­t la ratlla. Més pitança per als que defensen la implantaci­ó de les noves tecnologie­s. Ja no va tenir capacitat de reacció Ucraïna.

Si la classifica­ció anglesa po- dia entrar en els pronòstics molt més difícil era endevinar la derrota de França, que feia 23 partits que no perdia des que li va guanyar Bielorússi­a el setembre del 2010. França va pagar jugar amb displicènc­ia, coneixedor­a que tenia la classifica­ció pràcticame­nt a la butxaca. El partit va ser bastant ensopit i sense tremp. Va poder avançar Toivonen el seu equip tot just començar, però va haver de ser Ibrahimovi­c, ja en el segon temps, el que va enviar França al segon lloc amb una volea de mitja xilena, un gol impression­ant d’un jugador tan polèmic com genial. La marca d’Ibra en el seu trist campionat. Encara hi va haver un segon gol de Larsson.

 ?? KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP ?? Rooney, que lluita amb Garmash, va ser un corcó durant tot el partit per a Ucraïna
KIRSTY WIGGLESWOR­TH / AP Rooney, que lluita amb Garmash, va ser un corcó durant tot el partit per a Ucraïna

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain