La Vanguardia (Català)

La família Serra finança a Catalana Occident la compra de Groupama

- ROSA SALVADOR Barcelona

Inocsa, la societat patrimonia­l de la família Serra, que és l’accionista principal de Catalana Occident, finançarà a la companyia d’asseguranc­es el 51% dels 404 milions d’euros que finalment pagarà a Groupama per prendre el control del 100% de la filial espanyola. La companyia d’asseguranc­es que presideix Josep Maria Serra Farré ha comunicat a la CNMV que Inocsa pagarà 206 milions d’euros per Groupama Seguros, a 8,91 euros per acció, i ha signat una opció de venda a favor de Catalana, perquè la companyia d’asseguranc­es les hi recompri en tres anys. L’acord amb la patrimonia­l familiar preveu una remuneraci­ó per al capital (Euribor més 400 punts bàsics descomptan­t d’aquesta xifra els dividends que pagui Groupama) i una prima d’1,18 euros per acció (equivalent a estimar una revaloritz­ació de Groupama Seguros del 13% en el període).

Així, Catalana eludeix el tancament del crèdit que pateixen les empreses espanyoles (amb l’alça de la prima de risc ni tan sols les grans firmes de l’Ibex no aconseguei­xen emetre deute al mercat internacio­nal). La companyia d’asseguranc­es ja va utilitzar amb èxit aquest mecanisme de finançamen­t familiar el 2010, quan va comprar la companyia d’asseguranc­es de crèdit Atradius: la família va aportar 137 milions dels 537 que va costar la

Inocsa aportarà 206 milions dels 404 que pagarà Catalana, que podrà recomprar les accions en 3 anys

compra i Catalana ha acabat de recomprar la participac­ió en mans d’Inocsa aquest any. Amb la incorporac­ió de Groupama, Catalana es converteix en la sisena companyia d’asseguranc­es d’Espanya, amb més de 3.000 milions en primes. La nova filial, va explicar, mantindrà la seva gestió independen­t.

 ?? ARXIU ?? Josep Maria Serra Farré
ARXIU Josep Maria Serra Farré

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain