La Vanguardia (Català)

Un home ruixa amb àcid, al carrer, una dona que s’estava separant

- MADRID Redacció i agències

En un acte tan brutal com poc freqüent a Espanya, una dona, de 29 anys i en procés de separació, va ser agredida amb àcid sulfúric ahir en ple carrer. La jove roman ingressada a l’hospital de La Paz (Madrid), amb cremades de segon i tercer grau a la cara i el tòrax. La Policia, que investiga si es tracta d’un cas de violència de gènere, encara busca l’individu que, després de tirar l’àcid a la dona, va fugir del lloc. Els fets es van produir ahir al matí al barri madrileny de Ciudad Lineal i, a més de la dona, de nacionalit­at espanyola i mare d’una nena, van haver de ser atesos pels serveis d’emergència tres persones més que es van cremar quan van intentar auxiliar-la.

Segons fonts d’Emergèncie­s Madrid, malgrat que van poder tractar amb pressa la jove amb un producte (diphoterin­a) que atura les cremades per àcid, la víctima té especialme­nt afectada la zona de les parpelles i dels llavis.

Una de les persones que van atendre en un primer moment, la farmacèuti­ca María Jesús Sagasti, va explicar que van anar a veure què passava perquè la jove cridava “de forma desesperad­a”, segons el seu testimoni. “Ens va arribar a explicar que s’estava separant i que la seva filla l’esperava a l’escola”, va comentar Sagasti a Efe. Els testimonis van assenyalar a més que la dona havia estat agredida en sortir de casa per “un jove, amb gorra i vestit amb una samarreta grisa”, que va fugir corrent després de cometre l’atac.

Des que ha començat l’any, han mort a Espanya 23 dones en mans de les seves parelles o exparelles. Tres d’aquestes víctimes han perdut la vida en tot just deu dies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain