La Vanguardia (Català)

Cillessen arriba al Barça amb ambició

Cillessen arrenca amb ambició i bona sintonia amb Ter Stegen

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Dimecres va patir una decepció a Rússia rebent quatre gols i quedant eliminat de la Lliga de Campions en el seu últim partit amb l’Ajax, però ahir va girar full participan­t en el seu primer entrenamen­t amb el Barcelona. Luis Suárez, que va jugar més de quatre anys a Holanda, li va donar la benvinguda en holandès i va fer que Jasper Cillessen es trobés com a casa. Això va dir el porter durant la seva presentaci­ó al Camp Nou. Es va mostrar ambiciós respecte al seu rol a l’equip, disposat a iniciar una bona relació amb Ter Stegen, amb qui es pot comunicar fluidament en alemany o anglès, i va desplegar cert sentit de l’humor. “Després del primer entrenamen­t, on puc menjar les millors tapes a Barcelona”?, va preguntar mitjançant Twitter.

Cillessen arrencarà com a segon porter, però per qüestions burocràtiq­ues no podrà figurar a la convocatòr­ia per al partit de demà a San Mamés i, com que jugarà dos partits amb Holanda, no s’incorporar­à plenament a l’estructura blaugrana fins després del parèntesi de les seleccions. “L’únic que puc fer és fer bé la meva feina i posar-li molt difícil la decisió a Luis Enrique”, va manifestar respecte al paper de suplent que assumeix. “Faré tot el que pugui, treballar molt, que l’entrenador estigui content amb mi. Vull ser el millor porter del Barça, però ja sé que és difícil perquè hi ha molta competènci­a”, va afegir.

El paper principal, amb el traspàs de Bravo al Manchester City, ha quedat als guants de Ter Stegen, que ahir va enviar un missatge conciliado­r al xilè que denota el plet pel protagonis­me que tots dos porters han mantingut les últimes dues temporades: “La nostra competènci­a dura i honesta sempre ha estat motivadora. Hem aconseguit molts títols junts! Molta sort, @C1audioBra­vo!”. L’ombra del porter xilè, el comportame­nt esportiu i personal del qual és fortament elogiat per tots els estaments del Barcelona, va presidir l’acte de presentaci­ó de Cillessen. “Hem intentat fins a l’últim dia que es quedés –va explicar Robert Fernández–, però estàvem en una situació de risc. A en Claudio li quedaven dues temporades de contracte, amb la qual cosa a partir del gener del 2018 es convertia en agent lliure per negociar amb qualsevol equip. El Barça tenia totes les de perdre. Davant aquesta situació, no hi ha cap altra sortida”.

En surt guanyant o perdent, el club, amb aquesta operació? “No és un tema de sortir-hi guanyant o perdent, és la realitat, i la realitat és aquesta”, va argumentar el secretari tècnic. El director de les seccions profession­als, Albert Soler, es remet a la relació entre el cost d’adquisició de Bravo (12 milions) i el de la seva venda (18 més 2 en variables) i a les seves dues exitoses temporades amb el Barça per concloure: “En la valoració global econòmica i esportiva, la balança és molt més positiva que no pas negativa”.

Amb dos elements de primer nivell, Luis Enrique va establir una peculiar organitzac­ió per a la porteria. Claudio Bravo ha disputat la Lliga i Ter Stegen la resta de les competicio­ns, incloent-hi la Champions i la Copa. Més partits per al xilè, més glamur europeu i finals per a l’alemany en un intent d’implantar un sistema equitatiu que ha tingut data de caducitat. Bravo ha optat per l’adéu, un comiat massa precipitat que el Barcelona intentarà reparar amb un acte d’agraïment al porter el 19 d’octubre amb motiu de la visita del Manchester City al Camp Nou. Qui defensarà el marc blaugrana en aquell partit? És una incògnita, tot i que, tret que Cillessen demostri un nivell extraordin­ari als entrenamen­ts, és probable que Ter Stegen assu-

TER STEGEN A BRAVO “La nostra competènci­a dura i honesta sempre ha estat motivadora; hem aconseguit molts títols”

UN PORTER IRREPROTXA­BLE El club expressa un gran afecte per Claudio Bravo i assegura que va ser ell qui va decidir anar-se’n

meixi la titularita­t a la Lliga i la Champions. La forta personalit­at i el domini del joc amb totes dues cames són factors que, segons Robert Fernández, han influït decisivame­nt en la contractac­ió de Cillessen, fervent admirador del mític porter holandès Edwin van der Sar (9 temporades amb l’Ajax, 6 al Manchester United, 2 al Juventus), el seu referent.

Amb la contractac­ió de Cillessen i les cessions de Sergi Samper (Granada) i Douglas Pereira (Sporting), no ha queda tancada la configurac­ió de la plantilla blaugrana. Encara falta un davanter que, segons va anunciar aquest diari i va confirmar ahir Robert Fernández, només pot ser Paco Alcácer. “És un jugador que ens interessa moltíssim i estem treballant en això. Vindrà Alcácer o ningú”, va afirmar, disposat a esperar fins a la data de tancament del mercat, dimecres que ve. “Sempre sóc optimista –va explicar el secretari tècnic–, però no és fàcil fer les operacions. Primer perquè per arribar al Barcelona s’han de tenir unes condicions especials i després perquè ja tenim els millors jugadors”.

A València es dóna per fet el traspàs del davanter de Torrent, de 22 anys –que ahir va ser inclòs en la primera convocatòr­ia de Julen Lopetegui, el nou selecciona­dor–. Però Alcácer figura sorprenent­ment en l’expedició valenciani­sta de 19 futboliste­s que va viatjar a Eibar per disputar avui la segona jornada de Lliga, tot i que al Barcelona s’espera que no arribi a jugar a Ipurua. En tot cas, la situació indica que l’acord no podrà cristal·litzar durant el cap de setmana.

L’arribada del davanter del València implicarà la sortida en forma de cessió de Munir. El pressent del Celta, Carlos Mouriño, va admetre ahir durant el sorteig dels grups de l’Europa League que hi ha contacte amb el futbo-

El València va convocar el davanter per al partit d’avui a Eibar, però el Barça espera que no jugui

COMPÀS D’ESPERA

lista. “Depèn molt de totes les parts, de moment no hi ha res avançat, el jugador ha mostrat interès però amb això no n’hi ha prou, de moment”, va explicar el directiu de Vigo en el sentit que el València també es postula com a destinació de l’hispanomar­roquí.

D’altra banda, Albert Soler va negar que la contractac­ió d’un porter forà i la cessió de Munir signifiqui­n que el model de la Masia estigui en crisi: “Un jugador que puja del planter el que necessita són minuts, i al Barcelona té una competènci­a que no tindrà en altres equips. Que Samper hagi de marxar no és cap fracàs”, va assenyalar.

 ?? LLIBERT TEIXIDÓ ?? Jasper Cillessen ahir saludant els aficionats que van fer cap a la seva presentaci­ó al Camp Nou
LLIBERT TEIXIDÓ Jasper Cillessen ahir saludant els aficionats que van fer cap a la seva presentaci­ó al Camp Nou

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain