La Vanguardia (Català)

Amb ulls amorosos

-

Mariana Compte, la seva esposa, els seus fills, amics i companys retraten el doctor en la biografia Joaquín Barraquer: mirar a los ojos de Javier Zuloaga

Mariana Compte, esposa “Em vaig casar amb ell i amb el seu món, em vaig unir a tot allò que era d’ell... també aquesta clínica... jo també sóc Joaquín Barraquer” o “Fem molta vida a casa. A Joaquín no li ha agradat mai sopar en restaurant­s i ho fa poc a casa d’amics. Més o menys, per cada sopar que tenim fora, n’organitzem vuit aquí”

Elena Barraquer, filla “El meu pare té una gran humanitat, un gran sentit de l’humor i poc sentit del ridícul, el recordo, des de sempre, com una persona molt tolerant, que feia bones recomanaci­ons perquè et superessis, però deixant-te sempre a tu l’última paraula. Era, i continua sent, molt poc discutidor”

Mariana Barraquer, filla “Era molt afectuós amb nosaltres quan nosaltres érem petits. El nostre pare era i és un encant... però el vèiem poc”.

Rafael Barraquer, fill “Hi havia gent que pensava que el meu pare no seria capaç de continuar endavant amb el projecte. I miri on hem arribat amb ell”

Fausto Serra, amic. “Tenia un destí escrit”

Marià Puig, amic “Partia de molt alt, però ho va fer molt, molt bé”

Joaquín Vilardell, amic “És un perfeccion­ista, en la professió i fins i tot en la música, ja que la sent més que l’escolta. Per a mi, és gaudir-la per l’atmosfera que et dóna. Ell tot i això, està pendent de si els baixos són massa forts, o de si els aguts els passa alguna cosa”

Maribel Canut, oftalmòlog­a “Té un plus de grandesa en les situacions difícils”

Mario Vargas Llosa, pacient “Malgrat els seus anys, Barraquer continua treballant amb el mateix afany que quan era jove i dirigint amb la mateixa lucidesa i talent de sempre el formidable equip amb el qual compta”

Andrés Maeso, cap de fotografia “El professor, de glaucoma, sap llatí”

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain