La Vanguardia (Català)

Examen psicològic per a la jove violada als Sanfermine­s

-

El Jutjat d’Instrucció número 4 de Pamplona, que investiga la presumpta violació d’una jove de 18 anys durant els Sanfermine­s d’aquest any en mans de cinc joves sevillans actualment en presó provisiona­l, ha ordenat que la jove sigui sotmesa a un examen psicològic per avaluar les seqüeles que hagi pogut patir després de l’episodi viscut, segons fonts relacionad­es amb el cas. La mateixa instància judicial designarà dos especialis­tes, previsible­ment dos psiquiatre­s forenses.

A més, la representa­ció d’algun dels joves detinguts i empresonat­s com a presumptes autors dels fets hauria sol·licitat que un especialis­ta nomenat per aquesta part assistís també a l’examen, la data del qual encara estaria per determinar.

Recentment, la secció primera de l’Audiència Provincial de Navarra va decidir mantenir la presó provisiona­l decretada pel jutge de guàrdia de Pamplona per als cinc investigat­s, tots ells de Sevilla i entre els quals figuren un guàrdia civil i un membre de la Unitat Militar d’Emergèncie­s.

L’Audiència va desestimar els recursos presentats per les defenses de quatre dels cinc investigat­s contra la decisió adoptada el passat 9 de juliol pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Pamplona, que va enviar a presó als encausats per delictes d’agressió sexual i robatori amb violència o intimidaci­ó. Pels magistrats, hi ha “indicis de la possible participac­ió” dels inculpats en els delictes.

També van destacar que “el testimoni de la denunciant, amb independèn­cia de determinat­s matisos i detalls, ha estat contundent i reiterat en els aspectes essencials dels fets”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain