La Vanguardia (Català)

L’autenticit­at del Barri

Guillermo Barri busca bon producte a bon preu i reivindica l’ànima del barri

- CRISTINA JOLONCH

Quan era petit, Guillermo Barri no somiava seguir l’exemple del seu pare, el prestigiós doctor Pere Barri –el seu equip va realitzar la primera fecundació in vitro a Espanya–. L’aspiració d’aquell nen que va heretar el gust per provar tota mena de restaurant­s era regentar un quiosc al barri. Però quan va arribar el moment de triar professió va optar per estudiar Administra­ció i Direcció d’Empreses. Més endavant va muntar el seu propi negoci: va portar des de París la franquícia de les botigues Sushi Shop, i quan va creure que havia arribat el moment va tornar a la recerca del sabor del seu barri. No per vendre diaris, sinó per obrir un bar, que en tot just tres mesos de vida ha aconseguit una clientela entusiasta a la zona. És el Bar-Ri, que a a Guillermo Barri li agrada descriure com “un bar amb un restaurant dins”. Va apostar per instal·lar-se en una plaça de les Tres Torres, a dues passes d’on viu i d’on va créixer.

“Sempre vaig tenir la sensació de viure en un poble”. Reivindica­r el sabor del barri i oferir platets saborosos (com l’amanida, la cua de bou, el salmorejo amb un toc de rebujito o les albergínie­s amb mel) a una relació qualitat-preu òptima (el tiquet mitjà no supera els 20 euros) són les bases sobre les quals vol recolzar un model d’establimen­t que li agradaria traslladar a altres racons de la ciutat. “Potser l’Eixample o Gràcia seran el pròxim emplaçamen­t; en qualsevol cas han de ser llocs agradables on es respiri aquella atmosfera que atregui als veïns de la zona”. En el seu primer Bar-Ri disposa de dos andalusos a la cuina, el gadità Alejandro Loaiza i, el seu segon, el cordovès Rafa Orado. Atén l’àmplia terrassa del restaurant Aniceto Manotas, un cambrer que ja té un hashtag a les xarxes (#animola). No se l’ha guanyat pel seu nom de còmic, sinó per la simpatia amb què ja s’ha ficat a la butxaca bona part de la clientela del barri.

La idea és obrir altres locals en diferents barris de la ciutat, amb la mateixa proposta de carta

 ?? FOTOS: GEMMA MIRALDA ?? BAR-RI
Joaquim Pena, 4. Barcelona Tel. 932057856
El local, que va obrir fa tres mesos i ja ha aconseguit al barri una clientela fidel
FOTOS: GEMMA MIRALDA BAR-RI Joaquim Pena, 4. Barcelona Tel. 932057856 El local, que va obrir fa tres mesos i ja ha aconseguit al barri una clientela fidel

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain