La Vanguardia (Català)

L’Alkimia cavalca de nou

Jordi Vilà, al capdavant del restaurant, obre la temporada

-

5a Taula aprofita els últims dies d’estiueig per presentar als nostres lectors un local del qual es parlarà molt. El nou Alkimia, que tots esperàvem, ha aixecat el teló i es presenta en societat. Des que Jordi Vilà i Sònia Profitós van tancar discretame­nt el local del carrer Indústria per pensar en el seu il·lusionant projecte, han estat moltes les dificultat­s superades i enormes els reptes plantejats. Però durant el primer mes de rodatge aquest restaurant s’erigeix, sense volerho, com la punta de llança de la nova classe culinària de la Gran Barcelona.

L’antiga fàbrica de cerveses Moritz, a la ronda de Sant Antoni, s’ha convertit, especialme­nt amb la inauguraci­ó d’aquesta peça mestra, en un focus gastronòmi­c sense competènci­a. La brasserie la va seguir, anys més tard, el Louis 1856, a l’impression­ant soterrani d’arcs de maó. Ara, ocupant el pis noble de sostres il·lustrats, un inconformi­sta, modern i revisat Alkimia s’ha posat a caminar.

El projecte vessa idees, busca innovar sense perdre les arrels i és sensible des de la més honesta contempora­neïtat. I, dintre de la cuina tradiciona­l de proximitat, aquest Alkimia serà, o potser ja ho és, un pas determinan­t cap al futur de la restauraci­ó. Fa mesos que Jordi Vilà i el seu equip teixeixen la complicita­t de productors locals, provant receptes elaborades amb sentit i sensibilit­at. Una cuina treballada en directe (feta a mà) que arriba a la taula amb una nuesa elegant. Sabors concrets i productes d’una frescor excepciona­l. Torna la simplicita­t després de dècades de rebuscada complicaci­ó.

Per ara no podem assegurar si l’Alkimia farà honor el seu nom. De moment, el menú que inaugura el nou equip ens sembla una simfonia de tons melodiosos i sense alts i baixos. També sense riscos ni alkímies. Tot cor, frescor i sinceritat.

 ?? LAURA GUERRERO ?? L’equip del restaurant Alkimia darrere la taula de pas de la cuina
LAURA GUERRERO L’equip del restaurant Alkimia darrere la taula de pas de la cuina

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain