La Vanguardia (Català)

Asensio tira a terra la porta

Amb 20 anys el mallorquí s’ha fet fix a l’onze i té relegats James i Isco

- CARLOS NOVO Madrid

La vida somriu al mallorquí Marco Asensio Willemsen, que amb 20 anys té enlluernat al madridisme i amb un mentor com Zinédine Zidane ha avançat per la dreta un galàctic com James Rodríguez i un dels mitjapunte­s més talentosos del futbol espanyol, Isco. La irrupció d’Asensio aquest estiu a la plantilla blanca ha estat de tal magnitud que el Reial Madrid sospesa molt seriosamen­t desprendre’s d’un dels dos futboliste­s anteriors, amb dificultat­s ja no de només entrar a l’onze sinó fins i tot de fer-se un lloc a les convocatòr­ies. De termini té fins al 31 d’agost.

Deia José Antonio Camacho en una frase cèlebre a la Fábrica que un jugador del planter del Reial Madrid només tenia una oportunita­t d’entrar al primer equip tirant a terra la porta. Ho van fer al seu dia Casillas, Guti o Raúl. Sembla que aquest estiu ho farà Marco Asensio, tot i que el cas requereix matisos. En primer lloc, Asensio no és cap producte de la Fábrica, més aviat semblava destinat a acabar al Camp Nou i només els dubtes del Barcelona a l’hora de tancar els serrells econòmics del fitxatge el van fer canviar de destí.

Per més que a la presentaci­ó del jugador fa dues setmanes Florentino Pérez va poder presumir, igual com en el cas més llunyà de Gareth Bale, d’haver fitxat un futbolista del qual hi havia fotos de molt nen vestint una samarreta blanca, el cert és que a Asensio –de nom Marco com a homenatge a Marco van Basten i fill d’espanyol i holandesa morta fa dos anys– el Barcelona el va tenir a la mà l’hivern del 2014, quan Andoni Zubizarret­a va pactar la compra del jugador amb el llavors director esportiu del Mallorca, el seu excompany Miquel Àngel Nadal. La clàusula d’Asensio estava en 4,5 milions. El Barcelona va oferir pagar a terminis. Abans que acceptés el club balear, el Madrid es va ficar pel mig i va oferir 3,9 milions al comptat. El Barcelona no va voler igualar l’oferta i el 5 de desembre Asensio va firmar pel Madrid per a sis temporades.

Expliquen a Valdebebas que va ser el mateix pare del jugador el que va trucar a les oficines de Concha Espina per oferir el seu fill. I el mateix Florentino Pérez revela una anècdota del madridisme de la família Asensio: “Era l’estiu del 2006 a Punta Portals [on atraca el seu iot, el Pitina II], quan se’m va acostar un home amb el seu fill de la mà i em va dir: ‘Perdoni, senyor Pérez, aquest és el meu fill Marco i algun dia jugarà al Reial Madrid’”. Així ha estat.

Des que va fitxar pel Madrid tampoc ha estat sempre un camí de roses per a Asensio. Va acabar la temporada del seu fitxatge a Segona amb el Mallorca i, tot i que ja va ser dels millors a la pretempora­da de l’any passat, Rafa Benítez no es va atrevir a imposar-lo al primer equip i va acceptar una cessió a l’Espanyol perquè guanyés experiènci­a a Primera. “Allà es fa la mili”, diuen al vestidor del Madrid d’aquella experiènci­a per la qual ja han passat Kiko Casilla, Callejón, Lucas Vázquez o Burgui, entre d’altres. Marco Asensio va passar la mili amb nota i ha tingut la força de tirar a terra la porta.

El Barça tenia tancat un acord amb el Mallorca, però el Madrid es va avançar pagant al comptat

ELS DUBTES DE ZUBIZARRET­A

 ?? JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY ?? Marco Asensio va marcar a Anoeta en el debut de Lliga del Reial Madrid
JUAN MANUEL SERRANO ARCE / GETTY Marco Asensio va marcar a Anoeta en el debut de Lliga del Reial Madrid

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain