La Vanguardia (Català)

La revolució, segons Lopetegui

El nou selecciona­dor prescindei­x de Casillas, Cesc i Pedro i recupera Diego Costa

- CARLOS NOVO Madrid

La primera llista com a selecciona­dor de Julen Lopetegui va ser molt personal, com no podia ser de cap altra manera. La nova roja debutarà en un amistós contra Bèlgica a Brussel·les el dijous 1 de setembre i després rebrà Liechtenst­ein a Lleó quatre dies més tard en el primer partit classifica­tori per al Mundial de Rússia 2018. El substitut de Vicente del Bosque ha tret d’aquesta 10 dels 23 convocats per a l’última Eurocopa de França (9 per causes tècniques, més Andrés Iniesta, que continua lesionat).

Encara que l’entrenador basc no havia donat gaires pistes des del seu nomenament el 21 de juliol, els canvis són més o menys els esperats. Lopetegui no ha tractat tant de rejovenir l’equip com d’envoltar-se d’aquells jugadors amb qui va guanyar l’Europeu sub-21 l’any 2013.

Les grans absències criden molt més l’atenció que els que tornen. De la llista falten respecte a l’Euro- copa de França l’etern capità, Iker Casillas, així com jugadors com Cesc Fàbregas (la seva primera absència en onze anys), Pedro, Aduriz, Juanfran, Torres, Bruno Soriano, Bellerín i San José. En la seva roda de premsa a Las Rozas, Julen Lopetegui va voler deixar clara una cosa: “No tanco la porta a cap, tots continuen tenint opcions, només crec que en aquesta primera convocatòr­ia era millor prendre aquesta decisió”.

Malgrat les seves paraules, no se li escapa a ningú que Lopetegui ha deixat fora jugadors, com els casos de Casillas, Cesc i Pedro, que per la seva edat i historial en la selecció porten malament haver d’assumir un rol de suplents. En el cas de Casillas, Lopetegui va ser molt clar:

LES NOVETATS El nou selecciona­dor treu de la llista nou jugadors convocats per Del Bosque per a l’Eurocopa

“L’Iker és un referent per a la selecció nacional, és una autèntica icona i esperem que també ho sigui en el futur, però en aquest cas el nostre porter titular serà De Gea”.

Entre els reaparegut­s de la selecció causa sorpresa la presència de Diego Costa, un futbolista que Del Bosque es va entossudir a portar per al Mundial del Brasil però que no s’ha adaptat mai al joc de la selecció i ja no va ser convocat per a la passada Eurocopa. Lopetegui va acabar així la discussió sobre l’hispanobra­siler: “Ha arrencat bé. Està en els nostres pensaments i és positiu que hi sigui. Encaixa en el nostre sistema”.

També sorprèn quan es parlava de rejovenir l’equip la tornada a la llista de veterans com Pepe Reina (fa 34 anys el 31 d’agost ), Juan Mata (28 anys) i Javi Martínez (27). Juntament amb De Gea els pilars de l’equip tornaran a ser Piqué, Sergio Ramos i Busquets. Respecte al tercer porter s’ha canviat Sergio Rico (Sevilla) per Adrián (West Ham). La davantera és la línia en què els titulars són menys clars. Juntament amb Diego Costa lluitaran pels llocs preferents Álvaro Morata, Lucas Vázquez, Nolito, Paco Alcácer i Vitolo.

Lopetegui va assenyalar així mateix que Isco no ha entrat en la llista per la seva lesió de turmell i que Saúl Ñíguez jugarà només un dels dos partits perquè el segon prefereix que sigui un partit oficial amb la sub-21.

Per primera vegada en molts anys hi ha més jugadors del Reial Madrid que del Barcelona en la convocatòr­ia. Hi ha cinc blancs (Ramos, Carvajal, Asensio, Morata i Lucas Vázquez) per quatre blaugrana (Piqué, Alba, Sergi Roberto i Busquets). La paritat podria venir amb Paco Alcácer.

 ?? PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP ?? Julen Lopetegui en la seva roda de premsa d’ahir a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas
PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP Julen Lopetegui en la seva roda de premsa d’ahir a la Ciudad del Fútbol de Las Rozas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain