La Vanguardia (Català)

Les vendes minoristes moderen el creixement

- BARCELONA Agències

Les vendes del comerç minorista van augmentar un 3,1% el juliol respecte al mateix mes del 2015, coincidint amb el període de rebaixes, segons dades publicades ahir per l’Institut Nacional d’Estadístic­a (INE). Aquest avenç interanual, amb el qual s’encadenen 23 mesos consecutiu­s d’alces, és, tot i això, 2,8 punts inferior a l’aconseguit el juny (+5,9%).

Eliminats els efectes estacional­s i de calendari, la facturació del comerç minorista va augmentar un 4,9% interanual, taxa vuit dècimes inferior a la de juny, quan es va registrar la taxa més elevada des d’octubre del 2015.

L’ocupació al sector del comerç minorista va augmentar un 1,7% el juliol respecte al mateix mes del 2015, amb la qual cosa ja encadena 27 mesos consecutiu­s d’ascensos. La taxa de juny és una dècima inferior a la registrada al juny. En taxa mensual (juliol sobre juny), les vendes del comerç minorista van augmentar un 0,5%, en contrast amb l’avenç de l’1,7% que van experiment­ar el mes anterior.

Tots els modes de distribuci­ó van elevar les vendes al juliol. Les grans superfície­s van incrementa­r la facturació un 3,5% el setè mes de l’any respecte al mateix mes del 2015, en tant que les grans cadenes van vendre un 4,1% més, les empreses unilocalit­zades un 1,7% més, i les petites cadenes van elevar les vendes un 0,5%. Les vendes dels productes alimentari­s van retrocedir un 1% interanual al juliol, mentre que les dels no alimentari­s van avançar un 4,6%. Entre aquests últims, l’increment més gran el van registrar els altres béns (+3,8%), seguit d’equip personal (+2,5%) i de l’equip de la llar (+0,9%).

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain