La Vanguardia (Català)

Tempesta a la duana

- PAU ECHAUZ

L’Estació Duanera de Lleida (Edullesa) va destituir aquesta setmana el gerent de l’entitat i el seu assistent, per l’existència de sospites que haurien comès un delicte de revelació de secrets profession­als.

El consell d’administra­ció de l’entitat va actuar després de rebre informacio­ns anònimes que advertien d’irregulari­tats amb el tractament de la informació. En concret, els sospitosos haurien transmès, a través de correus electrònic­s, factures de les exportacio­ns de fruita que passaven per la duana de Lleida a possibles competidor­s.

Experts informàtic­s han revisat els ordinadors de l’empresa des dels quals es produïen les filtracion­s i, malgrat que els correus electrònic­s s’havien destruït, n’han pogut recuperar alguns, que constituei­xen ara importants proves del delicte. A més de les factures, els receptors d’aquesta informació haurien obtingut dades de clients, els preus a què es pagava la fruita i altres dades que són la base de la competitiv­itat del sector a Lleida.

Segons fonts d’Afrucat, l’Associació Empresaria­l de la Fruita de Catalunya, el receptor d’aquesta informació seria una sola empresa, que amb les dades hauria pogut presentar contraofer­tes. Afrucat considera que el que ha passat posa encara més pressió en un sector que s’enfronta a la baixada dels preus.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain