La Vanguardia (Català)

EL BOMBER ANDERSON

-

Una tarda lluminosa d’un diumenge d’agost: el bomber Victor Anderson surt de la casa seva, al mateix carrer Horton on va viure Oliver Sacks, però a l’altre costat de l’avinguda central de City Island.

“Vaig créixer aquí, la meva mare, als 87 anys, encara viu a l’illa. M’encanta aquest lloc i m’he comprat la casa en què feia 28 anys que estava de lloguer”, explica. Recorda haver vist el famós neuròleg, encara que no hi va tenir més tracte que la clàssica salutació entre veïns.

Això sí, té molt present quan es va fer el desplegame­nt per al rodatge de Despertar, la pel·lícula en què Robin Williams va interpreta­r el personatge del doctor Sacks.

“City Island era un lloc per passejar amb calma, per moure’s lentament entre els carrers. Encara hi queden antigues cases victoriane­s”, descriu Sacks en les seves memòries.

N’hi ha amb l’estampa de mansions i unes vistes extraordin­àries de Manhattan.

Una altra cosa són els restaurant­s favorits del metge britànic. Aclareix Anderson que “l’elegant” Thwaite’s va tancar. L’amo hi va calar foc. El Neptune també va ser cremat. I el seu preferit, “el tranquil i sense pretension­s” Spouter’s Inn – “el que anàvem els veïns”, matisa Anderson– va canviar de mans i ara és un bistro.

Només queda el Johnny’s Reef, un lloc popular on les gavines sobrevolen la terrassa. “Aquesta illa és meravellos­a, excepte pel trànsit dels caps de setmana d’estiu”, conclou Anderson.

I això que els guiris són, de moment, una excepció.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain