La Vanguardia (Català)

ELS ‘PETONETS’ DEL GOS

-

City Island consisteix en una avinguda principal que va del pont a l’Atlàntic i on hi ha els restaurant­s. Exerceix d’espina dorsal dels altres petits carrers que la travessen.

Un és Horton, on va viure el neuròleg i escriptor Oliver Sacks. A finals dels setanta treballava al centre mèdic Einstein, institució de prestigi amb seu al Bronx. Ja es veu que aquest districte és alguna cosa més que el violent Fort Apache del cinema.

Sacks, apassionat de la natació, va saber d’aquesta illa i hi anava a nedar. Afirma que era capaç de resistir sis hores i fer-hi la volta. Explica que un dia, entre braçades, va albirar una petita casa de llistons vermells on hi havia un cartell: “Es ven”. Assegura que tal com anava –amb banyador i descalç–, es va encaminar cap a la residència. L’amo era un oftalmòleg, que li va deixar una tovallola. Així es va adreçar a la immobiliàr­ia i es va fer propietari.

“Ningú no tancava la porta amb clau”, remarca en les seves memòries. Si va tornar per la zona anys després, devia quedar decebut. Els veïns que viuen als extrems dels carrers paguen impostos extres per tenir el front marítim i tancar-lo al públic. Platges privades. I la casa on ell va viure, els veterans del lloc la identifiqu­en amb facilitat: “És la que té el desplegame­nt de càmeres de vigilància”, indica un. A la casa contigua es llegeix: “Alerta amb els petonets del gos”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain