La Vanguardia (Català)

No tot es fa bé

-

A Catalunya, i ja fa massa temps, estem entrant en una confrontac­ió dialèctica i de pressió social contra institucio­ns de l’Estat espanyol i cap a tothom que pensa diferent del pensament oficial imperant actualment que, al meu entendre, no ens portarà enlloc. Persones amb responsabi­litats polítiques demanen obertament desobeir el Tribunal Constituci­onal. S’està, des del mateix Govern català, institucio­nalitzant aquesta desobedièn­cia i, tot plegat, va calant en el subconscie­nt dels ciutadans les malifetes foranes i la meravella de la independèn­cia. Sento discrepar.

La independèn­cia no l’aconseguir­em posant busos per portar a la feina la plantilla de la Hisenda catalana. No la tindrem només fent manifestac­ions orquestrad­es i organitzad­es amb coreografi­a inclosa. No la tindrem desafiant els poders fàctics de l’Estat, que en definitiva també els vam escollir nosaltres. I no la tindrem, ens agradi o no, sense explicar molt bé a la gent, no els avantatges, sinó els inconvenie­nts d’aquesta decisió, que també n’hi ha.

No la tindrem, penso, si a més no tenim la complicita­t de la Unió Europea. I amb tot el que estem fent, tot el que es diu, i de la manera que es fa tot, difícilmen­t aquesta complicita­t serà una realitat. I al final de tot, el desengany serà realment terrible i espectacul­ar. Aquesta és la realitat.

RAMON RIU CODINACH Suscriptor Manlleu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain