La Vanguardia (Català)

La policia investiga l’enigmàtica desaparici­ó d’una jove a Galícia

No es descarta la marxa voluntària, però continuen obertes totes les opcions

- ANXO LUGILDE Santiago de Compostel·la

Els pares afirmen que la seva filla està retinguda i ella va dir a una amiga que un home l’assetjava

La sisena jornada de recerca de Diana Quer López-Pinel, la noia de 18 anys que va desaparèix­er dilluns del seu lloc d’estiueig a la costa gallega, va acabar ahir infructuos­ament, de nou. La Guàrdia Civil insisteix que manté obertes totes les hipòtesis, com que estigui retinguda contra la seva voluntat, segons sostenen els seus pares; que hagi estat víctima d’una agressió, o que es pot tractar d’una marxa voluntària, com semblen assenyalar alguns indicis de la inlles vestigació, encara que també existeixi la possibilit­at que aquestes teories es combinin, en cas que alguna cosa s’hagués torçat quan marxava. Ella va comunicar a una amiga que se sentia assetjada per un home.

Fonts properes a la investigac­ió van assenyalar ahir que hi continua havent un elevat desconcert sobre què va passar perquè aquesta noia de Madrid que passava les vacances amb els pares a A Pobra do Caramiñal no tornés a la casa d’estiueig dilluns a la matinada després d’estar amb unes amigues a les festes locals. Tot i això, aque- fonts van assenyalar que no sembla del tot desencamin­ada la teoria de la desaparici­ó voluntària, almenys com a origen d’aquest misteriós cas, que està assolint una creixent repercussi­ó mediàtica.

La teoria de la marxa voluntària se sustenta en la falta de rastres de violència i en indicis que s’hauria produït una discussió familiar recent, de la qual hauria donat testimoni algun veí. Tot i això, els pares de la jove insisteixe­n que “La Diana està retinguda”. Els progenitor­s, Diana López-Pinel i Juan Carlos Quer, han comparegut davant els mitjans per sol·licitar la màxima col·laboració ciutadana a fi de trobar la jove. La germana va publicar una emotiva carta a les xarxes socials. “Traieume tot el que tinc, menys la meva germana, la meva germana torneu-me-la sana i estàlvia”, va escriure Valeria Quer.

La mare reclama els dispositiu­s de recerca que no baixin la guàrdia i que continuïn amb les tasques de rastreig que s’han realitzat al llarg d’aquesta setmana en A Pobra do Caramiñal.

L’última vegada que va ser vista va ser a les 2.30 h de la matinada de dilluns, quan tornava a casa, després d’estar a les festes. I va enviar missatges de WhatsApp a una amiga, en els quals li explicava que se sentia assetjat per un home d’ètnia gitana, la qual cosa va portar en un primer moment a posar el focus sobre el personal de les atraccions de les festes. Tot i això, no hi va haver avenços en aquesta direcció, i el delegat del Govern a Galícia, Santiago Villanueva, va fer una crida pública a no criminalit­zar aquest col·lectiu.

Agents de la Guàrdia Civil i membres de Protecció Civil de diverses localitats van tornar ahir a realitzar batudes en aquest municipi de la zona nord de la ria d’Arousa sense que donessin resultat. Alhora, el radi d’acció de la recerca s’ha anat ampliant, en considerar que ja podria estar fora de Galícia.

 ?? ÓSCAR CORRAL / EFE ?? Diana López-Pinel, la mare de la jove desaparegu­da, sosté el mòbil en el qual mostra una foto de la seva filla
ÓSCAR CORRAL / EFE Diana López-Pinel, la mare de la jove desaparegu­da, sosté el mòbil en el qual mostra una foto de la seva filla

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain