La Vanguardia (Català)

Rere la pista de l’extintor

Així van identifica­r els Mossos els membres de la banda de Badalona

- M. NAVARRO Barcelona

Una setmana van trigar els Mossos a detenir els quatre presumptes autors de la pallissa que gairebé mata el cuiner Antonio García. Van treballar contra rellotge. Després de conèixer l’agressió, que cap passatger no va provar de frenar amb el simple gest d’accionar l’alarma, els investigad­ors van aconseguir les imatges de la pallissa. Gairebé tres minuts inacabable­s en què la víctima rep un cop rere l’altre sense poder-se defensar. Els investigad­ors tenien les imatges. Els faltava posar nom i cognoms als agressors.

En el vídeo, sense so, gravat per les càmeres del vagó, s’hi veu l’Antonio pujant amb un amic a la Barcelonet­a. Dues estacions després entra un grup, sis joves i dues noies. En destaca un d’obès. La víctima assegura que no li va cridar l’atenció res d’aquell jove ni dels altres. “No recordo ni haverlos mirat. Anaven tranquils. Com jo, amb ganes d’arribar a casa”.

El comboi sortia de l’estació de Besòs Mar quan la víctima, ja sense l’amic, es va aixecar per baixar. Arribava la seva parada. De sobte, va començar a rebre cops que només van parar quan el metro va arribar a Besòs i els agressors el van tirar semiincons­cient a l’andana. Dos mossos el van atendre minuts després a l’estació. Gairebé no podia parlar. “Els podria reconèixer?”, li van demanar. L’àrea de seguretat del Transport Metropolit­à va sol·licitar la llista d’incidèncie­s d’aquella matinada i els enregistra­ments de les estacions.

Els Mossos van descobrir que després de l’agressió els vigilants de seguretat van identifica­r dos joves a l’estació de La Pau. Formaven part d’un grup. Eren ells. Els havien demanat la documentac­ió perquè aquella mateixa matinada, a l’estació de Bogatell, van destrossar un extintor. Els van veure en directe des de les càmeres del centre de control del metro i van vigilar totes les andanes de la línia per veure on baixaven. Aquestes són les úniques càmeres del suburbà que envien senyal en directe.

Dos dels agressors van causar disturbis en una estació i la identifica­ció va ajudar els investigad­ors

De la pallissa encara no en sabien res perquè les càmeres dels vagons només graven.

Els Mossos només tenien per començar a treballar el nom i el número del DNI d’una jove, i d’un noi, només la identitat, perquè el número del DNI que va donar era fals. A partir d’aquestes dues dades i amb les fotos de la resta dels sospitosos, extretes de la seqüència de l’agressió, els investigad­ors es van capbussar en les xarxes socials per arribar fins al grup. Els van vigilar dies sencers al seu barri de Badalona. Vivien tan tranquils. No hi havia res que els relacionés amb la víctima. Creien que no els trobarien mai. Es van equivocar.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain