La Vanguardia (Català)

L’Atlètic no passa de l’empat a Leganés

- RAMÓN ÁLVAREZ Barcelona

El Leganés dormirà aquesta nit en places de Champions després de resistir les escomeses d’un Atlètic que no va saber passar de l’empat en el Municipal de Butarque, ple a vessar per a la seva estrena en la primera divisió. L’equip del Cholo va sumar el seu segon empat consecutiu en no poder perforar el mur erigit pels pepineros, que van contenir els atacs dels blanci-vermells gràcies a la bona feina de la defensa i els reflexos del seu porter, Jon Ander Serantes. Ni la inclusió en l’onze matalasser de Griezmann –recentment elegit segon millor jugador d’Europa– ni l’entrada a la segona part de Torres per Gameiro van aconseguir inquietar el Leganés, que no li va perdre la cara al partit en cap moment, dedicant-se a retrocedir lentament la seva línia en espera que es consumissi­n els 90 minuts. El resultat va propiciar una dura autocrític­a de Griezmann, que va declarar que de continuar jugant així “lluitarem pel descens”.

Per la seva part, el València va patir ahir la seva segona derrota de lliga i continua sense estrenar el seu caseller de punts malgrat començar amb un calendari a priori assequible. En un partit de més lluita que brillantor, una mà del valenciani­sta Abdennour dins de l’àrea va significar el penal que va donar la victòria als locals per la mínima (1-0). Ryan va aturar el llançament de Pedro León des dels onze metres, però l’ex del Getafe va agafar el rebuig per enviar la pilota a la xarxa en el 61.

Va ser una acció molt criticada pel València tant al camp com després a la sala de premsa, ja que el tècnic visitant, Pako Ayestarán, va assegurar que durant la pretempora­da, en el curset que ofereix el comitè tècnic d’àrbitres a tots els equips per explicar els canvis de criteri de cada campanya, van posar una acció com la d’ahir com a exemple de les mans que no es xiulen.

El portuguès Nani, cridat a ser el relleu de Paco Alcácer com a referent en atac, va tenir una estrena discreta. Sobre l’exclusió d’Alcácer de la convocatòr­ia a última hora, Ayestarán va mirar de mantenir el tipus assegurant que havia estat decisió seva, no de l’acord entre València i Barcelona. “No estava en una situació idònia per competir i l’he deixat fora. Cal estar en cos i ànima i ell, pel que tothom sap, no ho estava”.

La Reial Societat, per la seva part, va doblegar l’Osasuna a El Sadar (0-2) gràcies a un gol de Juanmi a prop del descans –un passi al buit de Zurutuza amb què Oyarzabal assisteix l’exmalaguis­ta– i a un gol en pròpia porta d’Unai García a deu minuts del final.