La Vanguardia (Català)

Oportunita­t per a Rosberg per reenganxar-se al títol

- Barcelona TONI LÓPEZ JORDÀ

En un gir inesperat del guió, d’aquests que semblen dictats pel mateix Bernie Ecclestone per reanimar el seu circ, el Mundial d’F-1 ofereix una oportunita­t a Nico Rosberg. Una bona ocasió per a l’alemany de recuperar les seves opcions de lluitar pel títol, i, per als aficionats, de continuar abonats a l’espectacle. La jugada dibuixada a Bèlgica somriu al ros alemany: surt des de la pole i Lewis Hamilton, a qui tothom ja veu tetracampi­ó, des del fons de la graella. Compartint última fila amb Fernando Alonso, curiosamen­t.

El retorn de l’F-1 després de tres setmanes d’aturada per vacances d’estiu es presentava com la continuïta­t del passeig de Hamilton emprès després del fiasco de Mercedes a Montmeló –aquella col·lisió que va deixar tots dos fora de combat–. Després de Barcelona, Lewis havia arrasat: 6 victòries en 7 curses, 160 punts, pels 98 de Nico (1 única victòria). És a dir: 62 punts de més per eixugar-li els 43 de desavantat­ge i treure-n’hi 19 de renda per encarar amb autoritat els 9 GP restants.

Però a Spa, el Mercedes de Hamilton començava a ranquejar divendres, amb problemes del motor que l’havien visitat al començamen­t d’any (a la Xina i a Rússia). Van haver de canviar-li diferents parts de la unitat de potència que li feien perdre 55 posicions. En la qualificac­ió va optar per no castigar la mecànica i va rodar només una volta. “Prefereixo sortir de la graella, però no sé quant seré capaç de remuntar”, deia l’anglès, conscient que pot cedir terreny a Rosberg. Els seus millors aliats poden ser Max Verstappen (2n, en la seva millor qualificac­ió) i els Ferrari, que han arribat a rodar davant de Nico.

Alonso, sepultat per tres canvis de motor, acumula 70 llocs de penalitzac­ió i surt l’últim.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain