La Vanguardia (Català)

La Cambra dóna per acabada la crisi immobiliàr­ia a Barcelona

- Redacció

El 2015 es va registrar un augment del 70% en el nombre d’habitatges iniciats, fins a assolir les 4.543 unitats. La xifra supera el nombre d’habitatges acabats per primera vegada des del 2007, segons les dades d’Idescat, l’agència d’estadístic­a catalana. Aquestes xifres confirmen que la fase de recuperaci­ó del sector immobiliar­i està en marxa després que el 2013 s’arribés al punt mínim del cicle de la construcci­ó en el nombre d’habitatges iniciats a la província de Barcelona. Això és, un 97% menys que el 2006, any en què es va assolir el rècord històric.

La Cambra de Comerç de Barcelona considera, a l’informe, que l’elevada taxa d’atur i el procés encara en marxa de desendeuta­ment eviten la formació d’una nova bombolla. És cert, argumenten, que la gran segmentaci­ó del mercat immobiliar­i fa que s’observi pressió en els preus a determinad­es zones i mercats. Però en general, acaben, tant l’estoc disponible com les condicions més restrictiv­es en la concessió de crèdits fan pensar que l’augment dels preus serà suau i gradual.

La Cambra recomana que per continuar en aquesta línia de prudència, els bancs mantinguin les restriccio­ns en la concessió de crèdits (que no superin el 80% del valor de la taxació real). L’estudi destaca també la tornada de la inversió procedent de l’exterior.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain