La Vanguardia (Català)

Guanya Rosberg i Hamilton remunta 18 posicions

Amb una remuntada superba, del 21è al 3r lloc, l’anglès cedeix només 10 punts a un Rosberg sense rival

- TONI LÓPEZ JORDÀ Barcelona

“Serà difícil fer top 10”, pronostica­va Lewis Hamilton dissabte després d’acumular 55 llocs de penalitzac­ió a la graella. Doncs apa: tercer. I sense forçar la màquina. De l’última fila (21è) al podi, 18 posicions devorades. “No em puc creure que hagi acabat al podi”, s’exclamava l’anglès, després de salvar un dels pitjors panorames que ha afrontat aquest curs: veure el seu rival sortir de la pole i ell haver de remar a contracorr­ent des de darrere. Hamilton va minimitzar l’atac de Nico Rosberg al seu lideratge, que es va quedar en una simple esgarrapad­a de 10 punts. Gràcies, en gran part, a la bandera vermella que va interrompr­e la cursa de Spa per un esfereïdor accident de Kevin Magnussen.

El Renault RS16 va quedar fet un munt de ferralla, de fibra de carboni i cables, encastat en una de les proteccion­s a la sortida del Raidillon, abans d’encarar la recta de Kemmel. A la volta 6, sortint d’Eau Rouge, un dels revolts més icònics del Mundial, Magnussen va perdre el control del seu bòlid, li va cuejar i es va estavellar violentame­nt contra la tanca amb la part posterior, en un tram on els cotxes solen superar els 300 km/h. La brutal col·lisió va fer pensar el pitjor, però el danès va sortir-ne tot sol, i només té un tall al turmell esquerre.

Tot i que l’afectació més gran de l’accident va ser per a la cursa, i per al resultat: va aparèixer el cotxe de seguretat (v. 6), hi va haver el tradiciona­l ball de pit stops, i dos girs després es va interrompr­e la cursa perquè reparessin les tanques, una circumstàn­cia que va aprofitar Hamilton per guanyar cinc posicions més, del 10è al 5è lloc. Un salt decisiu per poder aspirar al podi en la represa (33 voltes), una vegada diluït el desavantat­ge que tenia amb Rosberg, de 27,5 segons. “Definitiva­ment, haver acabat tercer ha tingut molt a veure amb el cotxe de seguretat i la bandera vermella; aquestes coses són les que necessitav­a per poder progressar”, admetia l’anglès, que va firmar la seva segona millor remuntada en l’F-1, només superada per la d’Hongria el 2014 (del 22è al 3r).

De fet, Hamilton només confiava a arribar entre els 10 primers, veient el “ritme que tenia” i el patiment amb els pneumàtics. Aquesta posició ja l’havia assolit abans de l’accident de Magnussen gràcies als tocs que van rebre els rivals en una sortida moguda, que els van obligar a retirar-se (Wehrlein, Sainz, Button) o a passar pel garatge (com Vettel, Räikkönen i Verstappen, enganxats en l’embut del primer angle).

Per davant, Rosberg era la imatge de l’amargor. Va guanyar, sí, però no va aprofitar la gran oportunita­t que tenia d’assaltar el lideratge de Hamilton, a qui retalla només 10 punts. “No estic decebut, estic con“Bé, tent per com ha anat el dia i d’haver guanyat; enhorabona a Lewis per haver fet la remuntada”, deia Rosberg, que va dominar la prova de cap a cap, amb una sortida aquesta vegada correcta, conservant la primera posició de l’assetjamen­t dels Ferrari i Max Verstappen, i després mantenint a ratlla Daniel Ricciardo, el seu perseguido­r, poc incisiu. no ha estat la cursa més difícil del món perquè Lewis no era aquí”, reconeixia un sincer Rosberg, que no va veure mai amenaçat el triomf.

Mentre Ricciardo tenia el segon assegurat, i Hamilton no tenia problemes per superar Hülkenberg pel tercer calaix, per darrere el ball de bastons el protagonit­zaven Vettel i Räikkönen per recuperar posicions després del toc de la sortida. El finlandès, encès tota la cursa, se les va tenir amb l’alemany, amb Grosjean i sobretot amb Verstappen, a qui va acusar de voler-lo treure de la pista a Kemmel. “Alguna cosa no està bé amb el seu pilotatge, però sembla que no importa”, deia Räikkönen sobre l’agressivit­at de l’holandès.

Magnussen es va estavellar a uns 290 km/h a la sortida d’Eau Rouge, però només té un tall al turmell

 ??  ??
 ??  ?? El Renault de Magnussen va quedar fet un munt de ferralla després d’estavellar-se contra les proteccion­s a uns 290 km/h; el pilot danès va sortir pel seu propi peu
El Renault de Magnussen va quedar fet un munt de ferralla després d’estavellar-se contra les proteccion­s a uns 290 km/h; el pilot danès va sortir pel seu propi peu

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain