La Vanguardia (Català)

El català De la Cruz es posa el mallot vermell de la Vuelta

-

Ara que Joaquim Rodríguez se’n va, el ciclisme català ha trobat el seu successor en David de la Cruz (Sabadell, 6/V/1989). Va ser a l’alt del Naranco on hi va haver el baptisme i el ciclista de l’Etixx es va confirmar, ja que va obtenir la seva primera victòria com a profession­al i es va posar el mallot de líder. Precisamen­t l’últim cop que la Vuelta va arribar al cim d’Oviedo qui va guanyar va ser Purito, que també era l’últim català a vestir el vermell: el 7 de setembre del 2015. Encara que el perdés l’endemà en la crono de Burgos.

El sabadellen­c, que estava a 2 m 46 s de Quintana, es va incrustar en una fuga amb ciclistes de molta classe: De Gendt, Luis León Sánchez, Geniez, Moser, Bakelants i Frank. “La meva sort ha estat que hi havia molts llebrers en l’escapada i hem pogut obrir un forat per arribar amb el temps necessari”, va dir el líder, que quan faltaven 15 quilòmetre­s se’n va anar per davant amb Devenyns.

Tots dos van començar la pujada al Naranco amb 4m. A De la Cruz, que va deixar clavat el seu company d’escapada, li van sobrar 22 segons per enfundar-se el vermell. “Volia guanyar, no pensava en el lideratge”, deia el català, que va arribar al ciclisme gràcies a l’spinning que practicava per a les lesions quan era atleta de 3.000 obstacles. De la Cruz va passar a profession­al el 2012 amb Caja Rural i ha renovat amb Etixx per dos anys.

Sap que serà difícil superar avui el repte de Los Lagos de Covadonga, d’on es diu que el que surt de líder guanya a Madrid. “És un premi increïble. Veurem què passa, però això ja no m’ho treu ningú”, deia pletòric, a l’arribada, abans de receptar-se “una til·la per dormir” per descansar en el seu dia de glòria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain