La Vanguardia (Català)

Fiat considera Samsung com un soci estratègic

-

El president de Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, ha explicat que Samsung és un potencial soci estratègic, en declaracio­ns fetes a Bloomberg TV a Roma. Fonts pròximes al grup italià indiquen que Fiat estaria en negociacio­ns amb el grup coreà per desprendre’s de la filial Magneti Marelli.

“Tenim una molt bona relació amb Samsung, com a proveïdor i com a potencial soci estratègic –va indicar dissabte a la nit Marchionne–. Tinc una bona relació amb el vicepresid­ent de Samsung, Lee Jae Yong, amb qui vam coincidir en el consell d’Exor”. Tot i això, l’alt executiu va rebutjar confirmar l’existència de negociacio­ns entre els dos grups.

Segons les fonts consultade­s, els dos grups estan en negociacio­ns avançades per vendre l’empresa de components. Samsung està especialme­nt interessad­a a entrar al mercat de la il·luminació, entretenim­ent dins del vehicle i negocis telemàtics, per la qual cosa està consideran­t la compra de Magneti Marelli. Lee Jae Yong visitarà Europa a finals de mes, viatge que li permetria tancar el tracte. Segons publicava el 25 d’agost el Maeil Business Newspaper, el principal diari de negocis coreà, les negociacio­ns s’havien refredat en l’última setmana per l’elevat preu que reclama Fiat.

Després de l’intent fallit de propiciar una fusió amb General Motors, Marchionne s’ha fixat com a prioritat la reducció del deute abans d’abandonar el càrrec el 2019. Recentment Fiat es va convertir en el primer gran grup de l’automoció, ja que va tancar un tracte amb un grup tecnològic com Google, amb què explora tot el que està relacionat amb el vehicle sense conductor. “Tenim ofertes per a les nostres filials de components. No volem vendre Magneti Marelli així com així. Ens l’estimem –va dir Marchionne–. Passi el que passi al sector en el futur, no passarà de la nit al dia”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain