La Vanguardia (Català)

Ryanair accelera la retallada de preus en una tardor més complexa

-

Ryanair ha confirmat als analistes financers que està retallant tarifes a més velocitat del que havia previst inicialmen­t per aconseguir una millora en l’ocupació dels seus vols. La companyia que presideix Michael O’Leary ha previst que aquesta ocupació augmenti un 1% durant el mes de setembre.

La que és la número u dels vols low cost a Europa vol anticipar-se d’aquesta manera als temors del conjunt del sector aeri, que preveu un descens de les operacions aquesta tardor i hivern. Els atacs terroriste­s dels últims mesos, especialme­nt a França, i el Brexit, amb el que pot comportar de menys vols entre l’arxipèlag britànic i el continent, fan preveure un descens del negoci.

Els atacs terroriste­s van sorprendre el sector en plena fase d’una expansió alimentada pels baixos preus dels carburants. La major part de les companyies havien augmentat el nombre de vols previstos enfront de la creixent expansió del negoci del turisme. Però al juliol, després dels atacs terroriste­s a Niça i Istanbul, les cotitzacio­ns de les aerolínies van experiment­ar greus càstigs a la borsa.

Lufthansa va ser la primera companyia a reaccionar i modificar les seves previsions per al conjunt de l’any. En lloc de créixer, va indicar l’aerolínia alemanya, tancaria l’any amb menys ingressos (i una caiguda prevista d’entre el 8 i el 9% en el segon semestre). La consellera delegada d’Easyjet, Carolyn McCall, ha arribat fins i tot a parlar de la “pitjor conjuntura en deu anys”. De fet, aquesta aerolínia ja va reduir les tarifes dels seus vols en ple mes de juliol.

D’altra banda, l’entorn creat l’últim any pels baixos preus del fuel ha provocat situacions que semblaven que no tornarien. Com la tornada del dinar gratuït en els vols interiors als Estats Units i també els de mitjana distància en algunes aerolínies europees. El sector de les aerolínies dels Estats Units viu ara el seu millor moment des de la crisi del 2007-2008.

Els últims atacs terroriste­s a França i el ‘Brexit’ fan preveure al sector aeri una baixada del negoci

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain