La Vanguardia (Català)

Els empresaris de Lleida veuen el negoci pitjor que els del conjunt de Catalunya

- ACN

L’empresaria­t lleidatà es mostra cautelós en la valoració que fa tant de la marxa del negoci com de les expectativ­es per al pròxim trimestre d’acord amb les dades de l’enquesta que analitza el ritme econòmic del segon trimestre de 2016 de la Cambra de Comerç. S’observa una moderació en l’expectativ­a que es diferencia clarament del clima més marcadamen­t positiu del conjunt de Catalunya i en tots els sectors de l’activitat.

Pel que fa a la marxa del negoci, el 59,8% de les empreses lleidatane­s asseguren que serà estable, mentre que un 23,7% consideren que va a l’alça, i només un 16,5% se situen en posicions baixistes. La dada positiva arriba de tres dels quatre sectors analitzats, ja que tant el comerç, els serveis com la indústria registren saldos positius. Mentre que els serveis és el sector que més optimista es mostra amb un saldo del 12,9%, la indústria i el comerç passen dels -0,3% i del -9,6%, a saldos del 5,1% i del 4,5% respectiva­ment. L’únic negatiu, tot i que molt millor que el trimestre anterior, és la construcci­ó, que passa del -16,6% al -5,3%.

Pel que fa a les expectativ­es, una mica més de la meitat de les empreses enquestade­s (56%) consideren que es mantindran estables el pròxim trimestre, mentre que un 27,2% asseguren que la situació millorarà i un 16,8% que anirà a pitjor. Si es comparen les dades amb les que s’observen a Catalunya, les expectativ­es per als pròxims mesos se situen per sota dels índexs catalans.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain