La Vanguardia (Català)

Un incendi a Califòrnia deixa nou morts i 25 desaparegu­ts

- Correspons­al

Després de demanar ajuda per a possibles identifica­cions a partir de tatuatges o pírcings, el seu comentari va emmarcar la magnitud de la tragèdia.

“Hem d’estar preparats per a diverses desenes de víctimes”, va afirmar el sergent Ray Kelly, de l’oficina del xèrif del comtat d’Alameda, a Califòrnia.

Al tancament d’aquesta edició s’havia confirmat la mort de nou persones, però n’hi havia almenys 25 més en parador desconegut, després de l’incendi registrat en uns vells magatzems industrial­s reconverti­ts en estudis i habitatges per a artistes a Oakland, a la badia de San Francisco. Es temia que hi hagués fins a 40 defuncions.

El foc es va iniciar sobre dos quarts de dotze de divendres a la nit, hora de la costa oest dels Estats Units, matí de dissabte a Barcelona.

Per Facebook es va convocar una festa en aquest recinte del barri de Fruitvale. És una d’aquelles zones colonitzad­es pels artistes, després que la tremenda pujada del preu dels lloguers els ha expulsat de San Francisco. L’immoble era molt poc adequat a les normatives i, pel que sembla, els ocupants havien rebut avisos per diverses irregulari­tats. Una escala improvisad­a connectava la primera planta amb la segona, on pel que sembla es trobaven la majoria dels més de 50 ocupants. El lloc estava ple de mobiliari, maniquins o peces de paper.

Sam Lefebve, un dels habituals

El foc es va produir en una festa en un vell magatzem d’Oakland ocupat per artistes

d’aquell recinte, va assegurar a la CNN que era un festival de música electrònic­a amb sis actuacions programade­s. Encara sense aclarir-se la causa, Kelly va assenyalar que no hi havia motiu per pensar que fos un incendi provocat però no descartave­n res.

“Vaig sentir que em saltava la pell”, va dir Mule, fotògraf resident en l’edifici. Quan fugia, va sentir que algú demanava ajuda al segon pis. “Es va tirar per la finestra”.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain