La Vanguardia (Català)

Ciutadans pressiona el PP perquè el president de Múrcia dimiteixi

- Múrcia

El Govern autonòmic de Múrcia està en l’aire després que una jutgessa de Lorca hagi sol·licitat al TSJ de la regió que investigui el president de la Comunitat, el popular Pedro Antonio Sánchez, pels presumptes delictes de frau contra l’administra­ció pública, prevaricac­ió continuada, falsedat en document oficial i malversaci­ó de cabals públics, dins de l’anomenat cas Auditori. El jutjat veu “indicis racionals de criminalit­at” en l’actuació de Sánchez durant la seva etapa d’alcalde de Puerto Lumbreras, però serà el TSJ de Múrcia el que decideixi en última instància sobre la seva investigac­ió, ja que té la condició d’aforat.

Mentrestan­t Ciutadans ja ha començat a pressionar el PP perquè el president murcià dimiteixi en cas que acabi sent imputat. “Si el Tribunal Superior de Justícia de Múrcia decideix cridar el president com a imputat per corrupció política, li demanarem que abandoni el càrrec fins que s’aclareixi”, va afirmar ahir el secretari general de Ciutadans, José Manuel Villegas. El PP governa a Múrcia després d’haver subscrit un acord amb el partit taronja en què es recull l’obligació de dimitir per als càrrecs públics investigat­s per la justícia.

El Govern de la regió està en l’aire pels indicis de delicte que pesen sobre el seu president, Pedro Antonio Sánchez

Els populars intenten contenir la pressió i de moment no s’han pronunciat sobre si compliran o no el pacte de govern amb Ciutadans. Divendres Sánchez va evitar pronunciar-se sobre això i simplement va comentar que espera que tot “s’aclareixi” com més aviat millor. El portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, ho va atribuir a una campanya d’“assetjamen­t en els tribunals” impulsada pels rivals polítics de Pedro A. Sánchez, malgrat que la jutgessa ha detallat que hi ha indicis raonables de delicte. Hernando va al·ludir veladament al que ha passat amb Rita Barberà demanant de fer una reflexió “sobre el que ha ocorregut en el passat”.

Malgrat això, Ciutadans no pensa renunciar a una mesura que consideren necessària per a la regeneraci­ó política que enarboren. Ahir Villegas va ser clar i el partit no dubtarà a forçar la dimissió del president murcià si els populars volen mantenir el pacte de governabil­itat.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain