La Vanguardia (Català)

‘La Vanguardia’ ofereix el llibre amb les receptes del programa ‘Torres en la cocina’

Una obra per recuperar el plaer de cuinar preparant plats sans i saborosos Inclou 15 receptes delicioses escollides especialme­nt per a les festes de Nadal Disponible als quioscos a partir de dissabte, 10 de desembre, per només 12,95 €

- BARCELONA Redacció

La Vanguardia ofereix a tots els seus lectors i subscripto­rs el llibre Torres en la cocina, amb les receptes del programa televisiu del mateix nom de Sergio i Javier, els germans Torres, uns cuiners de màxim nivell, guardonats amb una estrella Michelin pel seu restaurant barceloní Dos Cielos, que a més a més han sabut guanyar-se l’audiència amb la seva senzillesa, simpatia i habilitat a l’hora de presentar les receptes i els trucs. Aquests trucs, més els seus consells a l’hora de cuinar i tots els detalls necessaris, explicats clarament en cada recepta, permeten treure el màxim profit dels productes de temporada i obtenir resultats d’alta cuina als plats preparats a casa.

Sergio i Javier es van enamorar de la cuina quan eren petits, i des d’aleshores aquesta ha estat la seva vocació i l’eix de les seves trajectòri­es profession­als, separades un temps i exitosamen­t unides després. Ells ho expliquen així: “La nostra afició a la cuina va començar quan teníem 8 anys, i tot ho devem a la nostra àvia Catalina. Gràcies a ella vam descobrir el món de les olors i dels sabors que es perfilava als mercats de la ciutat, que recorríem plegats. Després de formar-nos amb el mestre Josep Lladonosa, vam iniciar un camí per separat que ens va portar al cor de les cuines de grans xefs, com Jean Louis Neichel, Pedro Subijana, Alain Ducasse, Santi Santamaria i Philippe Rochat. Al cap dels anys, i amb l’experiènci­a adquirida, les nostres trajectòri­es van tornar a unir-se per dur a terme projectes a Xàbia, el Brasil i Barcelona, on va arribar l’estrella Michelin, l’any 2010”.

Ara, quan miren enrere, es mostren més que satisfets de tots aquells anys i confessen que continuen enamorats de la cuina i il·lusionats amb els reptes futurs: “Ha estat un viatge intens i meravellós en què hem après i gaudit molt, malgrat que no hem perdut mai de vista els nostres orígens. Per aquesta raó encara conservem el pis de la nostra àvia a Barcelona, on hem situat l’Espai Il·lusió, o com ens agrada anomenar-lo, el nostre R+D, en què cada dia sumem il·lusió i diversió a la cuina”. Segur que d’aquell espai sorgeixen noves idees, noves experiènci­es i noves receptes perquè Javier i Sergio continuïn gaudint molts anys del que tant els apassiona.

Amb aquest llibre els germans Torres volen “recuperar el plaer de cuinar”. Després d’un glossari de termes de cuina que ajuden a entendre molt millor totes les receptes, n’hi ha prou de donar un cop d’ull a l’índex per trobar sis capítols que són tota una declaració de principis, una exposició de la seva filosofia a l’hora d’entendre i practicar l’art de cuinar.

El primer porta per títol El

fondo es la base, la base es el fondo perquè, aclareixen: “La nostra cuina comença amb uns bons brous. Són el 100% de la base, per això cal donar-los la importànci­a i l’afecte que es mereixen”.

La proximitat de les festes nadalenque­s converteix en imprescind­ible el primer dels capítols, el de Navidades en la mesa, amb 15 receptes especials per als dies d’àpats familiars. Són cinc receptes de primers plats, com la sopa de Nadal, els canelons de l’àvia Catalina i el llamàntol amb vinagreta de coral. Cinc segons, entre els quals capó farcit, cap de costella de lletó a la brasa amb mel i lluç farcit amb salsa verda. I, esclar, cinc postres, com el tortell de Reis, els polvorons de garrofa i l’embotit de xocolata.

Una de les seccions més personals d’aquesta obra referent als seus autors és Cocina de recuerdos. En aquest capítol s’endinsen en les vivències del seu passat: “Les olors i els sabors de la infantesa, els viatges al voltant del món i la nostra experiènci­a amb alguns dels grans mestres... Aquí caben tots els records que ens alimenten dia rere dia”.

Titulat Menos es más, un altre dels compendis de receptes reuneix una sèrie d’elaboracio­ns senzilles que requereixe­n poc temps de preparació, amb resultats d’alta cuina i manipulaci­ó mínima.

A continuaci­ó arriba l’exaltació del producte de temporada, el que es compra als mercats. A Productos para tocar el cielo hi ha representa­ts els millors de cada territori per confeccion­ar els millors plats.

La següent secció, Acoger, recibir, compartir és una de les grans virtuts de la cuina. Precisamen­t aquest és l’epígraf sota el qual s’expliquen les receptes de grans plats per gaudir en companyia, perquè, segons els germans Torres: “Quan cuinem per compartir ens retroalime­ntem de la felicitat dels altres”.

Per rematar el llibre, no hi podia faltar una incursió a la secció Espacio Ilusión, el laboratori, per dir-ne d’alguna manera, on els germans Torres creen, exploren, experiment­en. També és el títol sota el qual s’agrupen les seves combinacio­ns més sorprenent­s, sempre amb el segell caracterís­tic de l’ADN Torres.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain