La Vanguardia (Català)

Ify, una app per compartir wifi amb els amics sense teclejar les contraseny­es

- Barcelona

Una de les coses més molestes a l’hora de proporcion­ar a algú accés a la xarxa pròpia de wifi de la llar –per exemple, a un amic– és traslladar-li la contraseny­a. En molts casos, si és una clau pròpia, pot ser més senzill, però en molts altres (la majoria), la contraseny­a és la que porta per defecte el router i resulta bastant complicat. El procedimen­t normal en aquest cas sol ser capgirar el router i lletrejar una interminab­le llista de lletres i números. Per poder compartir l’accés a internet a casa i també en locals comercials existeix Ify, una app creada per la start-up barcelonin­a Brothapps, que permet fer aquest intercanvi d’una manera senzilla i ràpida.

A més de l’intercanvi ràpid de connexió a internet entre amics, Ify permet trobar una base de locals comercials que ofereixen accés gratuït a la seva xarxa mitjançant aquesta app i promocions, com descomptes. L’aplicació pot mantenir una base de llocs visitats per estalviar el procés de fer la connexió cada vegada que es torna al lloc. A més d’eliminar aquests passos tediosos, es pot consultar en cada moment la llista de les persones amb qui cada usuari comparteix la connexió.

L’app és gratuïta i està disponible per a iOS i Android. Per als locals comercials, Brothapp ofereix la versió Ify Business, una manera d’oferir accés a internet per als clients que, a més, es converteix en un canal de comunicaci­ó amb ells. L’aplicació orientada a l’usuari comercial ofereix als negocis algunes dades analítique­s com gènere, tendències de connexió en un determinat període d’activitat i nous usuaris. La subscripci­ó a aquest servei costa 1,79 euros mensuals i el primer mes és gratuït.

El procés d’ús en Android és més senzill i automàtic que en iOS. N’hi ha prou amb convidar un amic a compartir la xarxa i la contraseny­a del wifi se li trasllada de manera automàtica, sense necessitat de noves operacions. A causa dels processos de seguretat d’Apple, en la versió per a iOS l’usuari necessita accedir a l’apartat d’ajustos del telèfon i copiar la contraseny­a per després enganxar-la al lloc correspone­nt. En qualsevol cas, és un procedimen­t més ràpid i expeditiu que pel tradiciona­l mètode de teclejar tota la contraseny­a des d’un principi.

 ??  ?? Locals amb Ify. Un mapa dins l’aplicació mostra els locals comercials que ofereixen connexió instantàni­a a les seves xarxes wifi de manera automàtica
Locals amb Ify. Un mapa dins l’aplicació mostra els locals comercials que ofereixen connexió instantàni­a a les seves xarxes wifi de manera automàtica

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain