La Vanguardia (Català)

“És una galleda d’aigua freda”

Luis Enrique assegura que el Barça no és líder pels seus números al Camp Nou

- CARLES RUIPÉREZ Barcelona

No són números de campió. Es pot dir més alt però no més clar. El Barça a casa té registres d’equip petit. Després de les 14 primeres jornades, han volat nou punts del Camp Nou, que ja són més dels vuit que van volar en tota la temporada passada quan els blaugrana es van adjudicar el títol amb 91 punts. I, esclar, amb aquesta tendència, el Madrid ja fa dues visites que no perd a l’estadi. “No som líders perquè no guanyem a casa”, va sentenciar el tècnic asturià.

La realitat és que el Barcelona es queda als mateixos sis punts del Madrid. “Hi ha un líder sòlid que fa molts partits que no falla”, va dir donant mèrit als blancs. “Així doncs, l’única oportunita­t que tenim per posar-li pressió és guanyant partits. Necessitem sumar punts sobretot a casa”, va receptar. I és que tots els camins fan cap al mateix lloc: el Camp Nou.

De fet, si fos només pels punts aconseguit­s a casa, el Barcelona seria onzè en la classifica­ció. Fins a sis equips han marcat més gols davant la seva afició que els barcelonis­tes. “No són els números d’un equip que sigui a dalt: no hi estem acostumats i ens allunya de la classifica­ció. No som líders perquè no hem estat contundent­s en els partits del Camp Nou”, va afirmar Luis Enrique. “Hem de fer-nos forts de local”, va ratificar també Luis Suárez.

“Sabem que hem de millorar”, va apuntar l’entrenador amb autocrític­a. “Es pot millorar en tot perquè som ambiciosos: l’efectivita­t, el temps de possessió de la pilota, la pressió... Però els números a casa són lluny del que cal per ser campió”, va insistir un contrariat Lucho. Perquè aquest curs, del coliseu barcelonis­ta ja n’han tret un empat el Madrid, el Màlaga i l’Atlètic, i l’Alabès va aconseguir donar la campanada, mentre que la temporada passada només el van assaltar el València i els de Zidane, i el Deportivo va aconseguir igualar.

A l’asturià se’l veia tocat pel darrer gol de Ramos, ja que pensava que el seu equip tenia controlat el duel. “És una galleda d’aigua freda per a nosaltres. Estem una mica decebuts, perquè crec que ens mereixíem guanyar aquest partit”, va assegurar. I continuava donant voltes a l’empat. “Si el partit hagués acabat al minut 89 tots estaríem contents. Però com que s’ha acabat al 91... Avui el futbol no ha estat just amb nosaltres”, va reiterar.

A l’entrenador del Barcelona el fastigueja­va haver deixat el Madrid amb vida. “L’hem tingut a la mà i no l’hem tancat amb dues clares ocasions de Leo i Ney, però el futbol no entén de justícies o injustície­s, sinó de pilotes que entren”, va dir resignat.

Però també va anar a l’origen del gol madridista. Hi havia la consigna específica de no fer faltes laterals i Arda es va equivocar. “Les ordres dels entrenador­s són clares i concises, però els que tenen la dificultat són els jugadors que són al camp. Fruit de l’excés d’energia d’aquests partits es cometen errors”, va dir amb comprensió cap al turc, la sortida del qual l’any passat també va coincidir amb el gol final del Madrid. Però Luis Enrique el va defensar i es va defensar. “I si la meva àvia tingués rodes no seria la meva àvia. No em penedeixo de cap de les meves decisions”.

ARDA I LA FALTA FINAL “Les ordres eren clares i concises, però els jugadors, fruit de l’excés d’energia, cometen errors” LA RECEPTA DE LA PERSECUCIÓ “Hi ha un líder sòlid que fa molts partits que no falla; l’única manera de pressionar-lo és guanyar”

 ?? MANÉ ESPINOSA ?? Luis Enrique agafa la pilota amb la mà amb cara de preocupaci­ó
MANÉ ESPINOSA Luis Enrique agafa la pilota amb la mà amb cara de preocupaci­ó

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain