La Vanguardia (Català)

L’Espanyol resisteix i perdona

Els blanc-i-blaus s’acomiaden del Calderón amb un empat i la porteria imbatuda per 5a jornada consecutiv­a

- RAMÓN ÁLVAREZ Madrid

El comiat de l’Espanyol del Calderón –almenys a la Lliga– va ser tan poc brillant com pragmàtic. Aclamat com un heroi en el seu retrobamen­t amb la seva antiga afició, Quique Sánchez Flores va arrencar un bon punt que confirma la línia ascendent del seu projecte, i Diego López, l’home més odiat de la nit, va aconseguir mantenir una altra jornada la seva porteria a zero. L’Espanyol, a la contra, fins i tot va arribar a tenir les ocasions més clares, fent d’Oblak el millor jugador de l’Atlètic.

El tècnic blanc-i-blau no va plantejar un partit de contenció, tot i que no va dubtar a tornar a canviar de sistema, com ja va assajar dimarts a Alcorcón, i a plantejar un 4-2-3-1 amb Diop al doble pivoti amb Javi Fuego, Baptistão a la banda dreta, Jurado a la mitja punta i Gerard sol en punta, tot i que defensant-se amb dues línies de quatre homes. També havia plantejat canvis Simeone, més de cares que no pas de sistema, ja que el tècnic local recuperava Filipe Luís i va apostar per alinear junts a dalt Griezmann, Gameiro i Carrasco en una clara declaració d’intencions, sobretot després que Reial Madrid i Barcelona es repartissi­n dos punts i que el Sevilla punxés a Granada.

I l’Atlètic va anar a totes des de bon començamen­t, acorralant els visitants els primers minuts i obligant-los a replegar-se. Griezmann ja va avisar al minut 5 amb un xut des de la frontal, mentre que Gameiro i Carrasco van obligar la rereguarda espanyolis­ta a esforçarse davant la tramesa de pilotes a l’àrea des de totes dues bandes.

Tot i això, l’ocasió més clara d’aquell primer temps de domini local va ser per a l’Espanyol just abans del descans. Quan l’Atlètic intentava combinar a la frontal de Diego López com a alternativ­a a les pilotes des de les bandes, una acció conduïda per Baptistão per la dreta va acabar amb una pilota a Gerard Moreno, que es va plantar sol davant Oblak. El porter es va avançar per tapar la rematada i evitar el gol visitant.

No va canviar la dinàmica després de la represa. L’Atlètic va mantenir el control del partit davant un Espanyol que va haver de mantenir l’exigència per contenir les escomeses. Tot i això, els blanci-blaus van tornar a demostrar que no eren uns simples convidats de pedra i que, tot i que no van arribar a jugar de tu a tu amb els blanc-ivermells, sí que van tenir les seves opcions, altre cop més clares que els locals.

Al minut cinc del segon període, Godín va haver d’escarrassa­r-se per avançar-se Gerard i desviar per sobre del travesser un córner picat per Víctor Sánchez. I al 61, Oblak va tornar a salvar els seus en una gran contra espanyolis­ta que va arrencar amb una pilota de Víctor Sánchez a l’espai cap a Gerard, que va combinar amb Baptistão. En l’u contra u, l’ex de l’Atlètic es va trobar amb un peu del porter eslovè. La rèplica dels locals va arribar només cinc minuts després, però allà hi havia Diego López per destacar amb la seva primera intervenci­ó. Gabi es va trobar una pilota franca a l’àrea i va disparar col·locat al pal dret del porter espanyolis­ta, que va arribar a rebutjar la pilota. A la segona acció, la rematada de Griezmann es va passejar per la línia de gol espanyolis­ta.

L’Espanyol es va replegar per encomanar totes les seves opcions a la contra i Simeone va veure com el seu equip es perdia en l’embolic que havia plantejat Sánchez Flores sense que arribessin ni el gol ni les ocasions. Així que va recórrer a la banqueta a la recerca d’alternativ­es donant entrada a Correa a la recerca de més punch i a Gaitán a la recerca d’aquell últim passi que el seu equip no trobava. A última hora fins i tot va fer servir Saúl per explotar les seves opcions en alguna acció a pilota aturada. Quique va replicar amb José Antonio Reyes i Caicedo per barallar-se contra el món com a únic home en punta.

Com no podia ser de cap altra manera al Calderón, el final del partit va ser aspre a la gespa i a la grada. Però l’Espanyol ja havia guanyat la batalla dels nervis i l’Atlètic es va acabar estavellan­t contra un rival ben ordenat que va donar l’empat més que per bo.

LA BATALLA TÀCTICA Sánchez Flores no va dubtar a canviar de sistema i de cares per contenir un Atlètic molt ofensiu

EL PROTAGONIS­TA El Calderón va rebre amb una gran pancarta i nombroses ovacions el seu antic tècnic

 ?? JAVIER LÓPEZ / EFE ?? Oblak, que va ser el millor jugador de l’Atlètic, desbarata una ocasió de Gerard en presència de Juanfran
JAVIER LÓPEZ / EFE Oblak, que va ser el millor jugador de l’Atlètic, desbarata una ocasió de Gerard en presència de Juanfran

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain