La Vanguardia (Català)

Báñez: “El Govern del PP no incompleix la promesa de no apujar impostos”

- MADRID Efe

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, afirma que el Govern espanyol “no ha incomplert la promesa” que va fer de no apujar els impostos, sinó que “ha demanat un esforç addicional en l’àmbit dels ingressos a les empreses més grans”.

Báñez va respondre ahir així, en una visita al eentre especial d’ocupació Hotel Ilunion, a preguntes dels periodiste­s sobre les bases dels futurs pressupost­os de l’Estat per al 2017, aprovades divendres i que s’assentaran sobre una despesa igual a l’efectuada aquest exercici i un augment de la recaptació derivada del creixement econòmic i d’ajustos tributaris per 7.000 milions.

Preguntada per si aquell increment en les recaptacio­ns suposa incomplir la promesa que va fer l’Executiu de no apujar els impostos, la ministra va explicar que “el Govern el que ha demanat és un esforç addicional en l’àmbit d’ingressos a les empreses més grans, aquelles que estan tenint més beneficis en la recuperaci­ó”. A més, va especifica­r que, amb les mesures aprovades, no pagaran nous impostos “ni les famílies, ni les pimes, ni els autònoms”.

Va incidir en el fet que es demana “un esforç solidari a les empreses més grans”. Báñez va recordar que la legislatur­a s’està escrivint “pacte a pacte”.

Tot i això, Ciutadans va mostrar ahir el seu malestar amb la pujada d’impostos i el seu secretari general, José Manuel Villegas, va afirmar: “No hi estem d’acord. Creiem que es podia haver fet més esforç en la lluita contra el frau i en la reducció de l’administra­ció, i així hauríem pogut quadrar els números amb una menor pujada d’impostos”. El Govern central va tirar endavant aquestes decisions amb el suport del PSOE, decisió que per a Ciutadans no li provoca sentir-se “menystingu­t”. “En absolut”, va puntualitz­ar Villegas.

 ?? SERGIO BARRENECHE­A / EFE ?? La ministra Fátima Báñez en una visita a un acte de discapacit­ats
SERGIO BARRENECHE­A / EFE La ministra Fátima Báñez en una visita a un acte de discapacit­ats

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain