La Vanguardia (Català)

Les vendes de vehicles d’ocasió creixen un 9,3% a Catalunya

- Efe BARCELONA

Les vendes de vehicles d’ocasió han registrat des del gener fins al novembre del 2016 un augment del 9,33% a Catalunya en relació amb el mateix període del 2015, segons dades del Gremi del Motor i la Federació Catalana de Venedors de Vehicles de Motor (Fecavem). En els onze primers mesos de l’any s’han venut a Catalunya 253.351 vehicles d’ocasió i, a falta d’un mes per tancar l’exercici, les previsions preveuen vendre’n 276.048. Aquestes són les principals conclusion­s de l’estudi presentat per aquestes associacio­ns amb motiu del Saló Ocasió 2016, que se celebra al recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona.

Aquest informe assenyala també que de gener a novembre s’han matriculat a Catalunya 163.123 cotxes nous i 253.351 d’ocasió, cosa que suposa que es venen 1,55 cotxes utilitzats per cada vehicle nou. Per demarcacio­ns, Lleida registra una ràtio més alta amb 2,7 vehicles d’ocasió per cada cotxe nou, mentre que Tarragona i Girona es mouen entre el 2,2 i el 2, respectiva­ment, i a Barcelona la proporció és d’1,4.

Per models, els més demanats han estat, per aquest ordre, l’Eivissa, el Volkswagen Golf, el Seat León, el Renault Megane, el BMW Sèrie 3, l’Opel Astra, l’Opel Corsa, el Volkswagen Polo, el Renault Clio i l’Audi A3. L’estudi estableix que un cotxe d’ocasió costa de mitjana, a Catalunya, 14.212 euros.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain