La Vanguardia (Català)

Salvament Marítim busca cinc desaparegu­ts a les aigües de Cadis

- ADOLFO S. RUIZ Sevilla

Ahir el desplegame­nt de mitjans de Salvament Marítim a l’estret de Gibraltar no va aconseguir trobar més víctimes de la pastera que, amb onze subsaharia­ns a bord, va sortir dimarts passat des de la zona de Cabo Espartel, a Tànger, però no va arribar mai al seu destí, a la costa espanyola. Ateses les condicions meteorològ­iques que hi havia ahir al mar, amb fort vent i corrents de gran intensitat, es tem que els cossos hagin pogut ser arrossegat­s i escampats en diverses direccions.

La tragèdia de la pastera ha posat fi a la vida de sis subsaharia­ns, cinc homes i una dona, els cossos dels quals van començar a arribar des de divendres a les platges situades entre Tarifa i Algesires. A aquestes víctimes cal afegir la mort d’un home magribí que va aparèixer a la platja de Bolonya amb un vestit de neoprè, per la qual cosa es pensa que va intentar arribar a Espanya com a polissó d’algun dels vaixells de passatgers que fan el trajecte des de Tànger a Tarifa. A més, es va aconseguir rescatar a prop de Ceuta el cadàver d’una dona subsaharia­na al fons d’una altra pastera, i salvar la vida de vuit passatgers, un d’ells en estat molt greu.

Salvament Marítim va informar a última hora de la tarda que Salvamar Almitak havia localitzat al mar d’Alborán, a l’est de l’Estret, una pastera amb 23 homes a bord que va ser remolcada fins al port de Màlaga. Per la seva banda, Guardamar Polimnia va rescatar 19 persones més a la mateixa zona.

Des de força dies abans de Nadal el flux de pasteres, tant a l’Estret com al mar d’Alborán, ha estat incessant. Pel que sembla, el motiu ha estat l’increment de les batudes per part de la policia marroquí a les zones on habitualme­nt malviuen els immigrants subsaharia­ns. El Marroc acaba de posar en marxa la segona fase del seu procés de regularitz­ació d’immigrants i sembla disposat a acabar, d’una manera o altra , amb la presència de subsaharia­ns al seu territori.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain