La Vanguardia (Català)

La campanya que ofereix nits d’hotel i menús per 10 euros ja té 38.000 inscrits

- SÍLVIA OLLER

Més de 38.000 persones s’han inscrit a la campanya de promoció turística Girona 10, que des de fa sis anys ofereix nits d’hotel i menús per només deu euros i que aquest any tindrà lloc durant els dies 27, 28 i 29 de gener. Amb aquest potent reclam, hotelers i restaurado­rs de la ciutat han aconseguit omplir els seus establimen­ts en temporada baixa, una de les èpoques més fluixes per a aquests negocis. En aquesta edició, els 23 hotels participan­ts han ofert 1.440 places, i els 46 restaurant­s, més de 6.600 menús pel mòdic preu de 10 euros. Una de les novetats d’aquesta edició són les visites guiades pels escenaris on es va rodar la popular sèrie Joc de Trons i la participac­ió de tretze locals d’oci nocturn, que oferiran, dins de la franja horària que cada establimen­t triï, dues copes a deu euros. Com és tradició, un any més els museus tindran portes obertes, alguns comerços oferiran descomptes especials i hi haurà promocions per la compra d’entrades per a espectacle­s i festivals. En total, s’han programat més de 50 activitats, esportives, culturals i gastronòmi­ques, durant el cap de setmana del Girona 10.

El president de l’Associació d’Hostaleria de Girona, Josep Carreras, destaca el gran volum d’inscrits que hi havia fins ahir. El primer dia que es van obrir les inscripcio­ns, l’11 de gener, durant la primera hora hi va haver més de 3.000 inscrits i en les primeres 24 hores es van comptabili­tzar més de 23.000 sol·licituds amb puntes de 750 persones connectade­s al web (www.girona10.net) alhora. Ahir a mitja tarda, més de 38.000 persones ja optaven a una plaça d’allotjamen­t o a un menú, una xifra que pot anar creixent fins avui a la mitjanit, quan està previst tancar definitiva­ment el registre.

Demà, a les 12 del migdia a l’escalinata de la Catedral de Girona se celebrarà el sorteig per triar el número de tall a partir del qual s’assignaran les places. Carreras explica que un dels èxits d’aquesta iniciativa, organitzad­a per l’Associació d’Hostaleria i l’Ajuntament de Girona, és la implicació del sector publicopri­vat. Reconeix que els hotels i restaurant­s participan­ts perden entre 120.000 i 145.000 euros durant la celebració del Girona 10, però que la promoció que aconseguei­x la ciutat amb aquest esdevenime­nt és incalculab­le.

 ?? PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU ?? La iniciativa aconseguei­x omplir els restaurant­s i hotels de la ciutat
PERE DURAN / NORD MEDIA / ARXIU La iniciativa aconseguei­x omplir els restaurant­s i hotels de la ciutat

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain