La Vanguardia (Català)

L’elf més seductor

L’actor britànic Orlando Bloom fa 40 anys

- MARINO RODRÍGUEZ

Quines interpreta­cions cinematogr­àfiques d’Orlando Bloom recorda el comú dels mortals més enllà de l’elf Legolas de la sèrie d’El senyor dels anells/El Hobbit o el ferrer Will Turner de la de Pirates del Carib? Doncs més aviat poques, per no dir-ne cap. L’actor britànic ha fet 40 anys de vida (aquest divendres passat) mantenint intacta la seva fama de seductor, de sex symbol, però sense haver aconseguit convertir-se en un actor amb veritable carisma.

Continua sent un intèrpret amb una popularita­t notable per les dues sèries de films esmentades (aquest any se’l tornarà a veure a la nova de Pirates... ) i per alguna altra superprodu­cció –Troia, El regne del cel...–, però no ha aconseguit cap èxit de crítica ni cap premi –ni tan sols nominació– de cert prestigi.

Alguns pensen que no ha tingut bones oportunita­ts –o no ha fet bones eleccions– en la seva carrera, però fins i tot quan les ha tingut no les ha sabut aprofitar. Per exemple, el 2013 va protagonit­zar la primera adaptació de Romeu i Julieta, de Shakespear­e, que arribava a Broadway en 25 anys i que a més era el seu debut al teatre novaiorquè­s. Doncs bé, la seva interpreta­ció, igual com la peça teatral i la pel·lícula que se’n van fer, van passar amb més pena que glòria.

De fet, es pot dir que d’Orlando Jonathan Blanchard Bloom, Orli per als amics, se n’ha parlat i se’n parla molt més per la seva presència reiterada en les llistes dels actors més atractius dels últims anys i per la seva nombrosa i llustrosa llista de parelles que per la seva feina com a actor.

La seva primera parella coneguda va ser l’actriu anglesa Joanne Morley, que li va durar un any (les males llengües diuen que ella el va deixar per un dels millors amics de l’actor, el seu col·lega Andre Schneider). Després va ser la parella de la també actriu Kate Bosworth (L’home que xiuxiuejav­a als cavalls, Superman: El retorn...).

Després d’una aventura amb Vanessa Minnillo, exguanyado­ra de Miss Adolescent als Estats Units i presentado­ra de la cadena MTV, es va casar amb la top model australian­a Miranda Kerr el juliol del 2010, amb qui té un fill, Flynn, de cinc anys, i de qui es va separar el 2013. Després va mantenir una breu relació amb l’actriu i model brasilera Luisa Morales i des de fa poc més d’un any la seva parella és la cantant Katy Perry. Fins aquí les relacions amb proves, però també se li atribueixe­n situacions romàntique­s amb, entre d’altres, Condola Rashad, Helena Christense­n, Jennifer Aniston, Kirsten Dunst, Lindsay Lohan, Liv Tyler, Naomie Harris, Penélope Cruz, Selena Gomez i Sienna Miller.

L’última vegada que els mitjans de tot el món van parlar massivamen­t d’aquest Don Joan nascut a la molt anglicana ciutat de Canterbury, al sud-est d’Anglaterra, no va ser tampoc per cap estrena cinematogr­àfica. Va ser aquest agost passat, durant les seves vacances a Sardenya, quan els paparazzi el van captar a ell i la seva parella durant un dia de platja. Mentre que Kate Perry duia un prudent biquini, ell només portava una gorra de beisbol i unes ulleres de sol. Els comentaris sobre la seva anatomia encara duren.

La seva fama de ‘sex symbol’ continua superant de molt el seu carisma com a intèrpret

 ?? GISELA SCHOBER / GETTY ?? Bloom amb la seva parella, la cantant Kate Perry, en un sopar de gala al Festival de Canes al maig
GISELA SCHOBER / GETTY Bloom amb la seva parella, la cantant Kate Perry, en un sopar de gala al Festival de Canes al maig
 ?? . ?? Bloom, en el seu paper més conegut, l’elf Legolas
. Bloom, en el seu paper més conegut, l’elf Legolas

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain