La Vanguardia (Català)

Els dilluns seriòfils

Telecinco estrena el thriller ‘Sé quién eres’, ‘El crac’ torna a TV3 i la prestigios­a ‘Roma criminal’ arriba a 8tv

- FRANCESC PUIG

Dilluns a la nit torna a concentrar a partir d’avui grans apostes en matèria de ficció televisiva. Telecinco va anunciar dissabte que estrenava aquest dilluns l’esperat thriller de Pau Freixas, Sé quién eres, que s’emetrà a tots els canals de Mediaset i que desplaça Bertín Osborne a dimecres. A TV3 arriba la segona temporada d’El crac, la comèdia autoparòdi­ca de Joel Joan i Héctor Claramunt. I la cadena 8tv estrena Roma criminal, una ficció italiana que ha fet furor a tot Europa.

SÉ QUIÉN ERES Thriller amb joc amnèsic

Juan Elías, advocat i professor d’universita­t, apareix desorienta­t en una carretera després d’haver tingut un accident de trànsit. Al seu cotxe troben restes de sang i el mòbil de la seva neboda, que ningú no ha tornat a veure des d’aleshores. Interrogat per la policia i pels seus familiars, l’home assegura que no recorda res: ni l’accident ni la seva identitat ni la seva vida abans de l’accident. Tot i això, no tots el creuen: el seu cunyat, pare de la desaparegu­da, està convençut que tot és una maniobra per eludir la responsabi­litat d’un assassinat. Aquest és el punt de partida d’aquest thriller creat per Pau Freixas, que té en el seu repartimen­t Francesc Garrido, Blanca Portillo, Aida Folch, Nancho Novo, Antonio Dechent, Pepón Nieto, Carles Francino, Eva Santolaria i Àlex Monner, entre d’altres. La ficció, ja tancada, estarà formada per un total de 16 capítols que s’emetran d’una tirada, segons va anunciar la mateixa cadena. El rodatge s’ha desenvolup­at íntegramen­t en escenaris naturals de Barcelona i voltants, com la Ciutat de la Justícia.

EL CRAC Duel d’egos sobre l’escenari

La segona temporada d’aquesta comèdia surrealist­a té com a eix el procés de creació d’una obra teatral. Julio Manrique és el gran fitxatge i mantindrà un duel personal amb Joel Joan. Tots dos diuen que l’un és el crac i l’altre és el crac millorat, però coincideix­en que els seus personatge­s són “dos nens grans, amb els defectes a flor de pell i obvis en la seva necessitat de ser estimats, admirats i adorats”. Joel Joan avisa que, encara que sembli que fan una ficció real perquè es parodien a ells mateixos, “en realitat és 100 per 100 irreal i arriba a unes quotes de surrealism­e altíssimes”. Defineix l’humor de la sèrie com a “tràgic, perquè de vegades ens congela el somriure. Parla del pitjor d’aquests personatge­s: de les seves vanitats, egolatria i debilitats”. Per la seva banda, Héctor Claramunt assenyala que “aquesta nova temporada és una evolució de la primera. No s’han seguit simple- ment els conflictes, els hem obert i els hem portat a llocs nous”. La sèrie també ha evoluciona­t en el sentit que en un mateix capítol “es combina l’humor de fer-se un fart de riure i al cap d’uns minuts tenir una escena dramàtica que toca la fibra”. Sara Espígul i Diana Gómez repeteixen en els seus personatge­s de Sandra i Carla, dues dones fortes que ja no tindran les trames tan centrades en el personatge de Joel Joan. L’actor destaca que la sèrie “és molt de dones i es riu sense compassió del concepte de mascle alfa”. Claramunt afegeix que “en definitiva es parla de la immaduresa de la societat. I els homes encara ho són més que les dones”.

ROMA CRIMINAL Banda mafiosa dels setanta

Adaptació televisiva de la història real de la Banda della Magliana, una organitzac­ió criminal sorgida a Roma a final dels setanta i que va aconseguir controlar ràpidament la ciutat encara que, inicialmen­t, no eren més que un grup d’amics delinqüent­s: el Libanès, el Dandi i Freddo. El director, Stefano Sollima (Gomorra), narra amb ritme i ferocitat l’ascens d’aquesta banda, que va obtenir més èxit internacio­nal que ficcions prèvies sobre la mateixa història, com la pel·lícula del 2005 o la novel·la escrita pel jutge Giancarlo De Cataldo, publicada el 2002.

 ?? TV3 ?? Julio Manrique, Sara Espígul, Diana Gómez i Joel Joan a El crac
TV3 Julio Manrique, Sara Espígul, Diana Gómez i Joel Joan a El crac
 ?? MEDIASET ?? Blanca Portillo, Francesc Garrido i Antonio Dechent a Sé quién eres
MEDIASET Blanca Portillo, Francesc Garrido i Antonio Dechent a Sé quién eres
 ?? 8TV ?? Els protagonis­tes de la sèrie italiana Roma criminal
8TV Els protagonis­tes de la sèrie italiana Roma criminal

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain