La Vanguardia (Català)

Ramos es traeix

Fortament increpat, el defensa va activar la remuntada local

- ANTONI LÓPEZ TOVAR Barcelona

Dijous posava en safata la classifica­ció del Reial Madrid per als vuitens de la Copa del Rei amb un gest de vanitat que va enfurismar el Sánchez Pizjuán. Sergio Ramos es va oferir per executar un penal intranscen­dent, ho va fer a l’estil Panenka i ho va celebrar amb gestos de desafiamen­t a una part del públic. L’operació de rentat d’imatge del defensa, en la qual s’inclou el silenci delator d’un Javier Tebas que es va excedir en les seves crítiques en episodis equiparabl­es, no va tenir cap efecte tenint en compte la rebuda del sevillisme a qui va ser el seu defensa. L’esbroncada quan el seu nom va sonar per la megafonia va ser general, es van reproduir els insults al sector dels Biris, hi va haver mocadorade­s i xiulets cada vegada que va entrar en contracte amb la pilota. Als voltants de l’estadi, pancartes amb insults i lemes com “Aquesta no serà mai casa teva” expressave­n l’animadvers­ió envers Ramos. De fet l’afició va aclamar Rakitic i Dani Alves, dos exsevillis­tes estimats, per eixamplar la bretxa amb el madridista.

Ramos s’ha especialit­zat en els cops de teatre d’última hora. En l’últim clàssic va arrencar un punt del Camp Nou en l’últim minut i va validar la remuntada contra el Deportivo en el temps afegit. També en la prolongaci­ó ha canviat el destí de finals. En l’última Supercopa d’Europa va forçar la pròrroga contra el Sevilla en el minut 93 i el Madrid va acabar adjudicant-se el trofeu... La caldera del Pizjuán no va impression­ar l’experiment­at defensa, que a l’atapeïda rereguarda blanca va practicar una funció impecable fins que va tornar a donar un cop de teatre. Aquesta vegada, a la inversa. Va marcar de cap en una jugada a pilota aturada, la seva especialit­at, però a la porteria equivocada, i va concedir l’empat al Sevilla. Set minuts després, ja al temps de descompte, un gol de Jovetic certificav­a l’inesperat triomf local. Les armes que han facilitat tantes victòries aquesta vegada van actuar en contra seu. Fins i tot la cèlebre flor de Zidane es va trobar a faltar.

Un altre dels recursos blancs va resultar insuficien­t al Pizjuán, si no és perquè Cristiano Ronaldo aconseguís un rècord. Amb 56 gols, el portuguès va igualar el madridista Hugo Sánchez com a màxim golejador de la història de la Lliga des del punt de penal. Aquesta jugada admet debat, perquè Sergio Rico va desviar la pilota a la seva sortida davant Carvajal i el defensa blanc va dirigir la seva trajectòri­a cap al porter més que cap a l’esfèrica. “Ja sabem com va, això; ja vam veure el Madrid-Sevilla”, podria repetir Piqué si li quedessin ànims per exposar-se a un altre expedient instat pel col·lectiu arbitral i a una allau de crítiques de l’estament mediàtic.

Semblava que no passaria mai, i menys al minut 84 del partit d’ahir, però el Madrid va caure després de 40 compareixe­nces sense conèixer la derrota. De fet, l’equip de Zidane no havia perdut en cap desplaçame­nt de Lliga. Continua sent el Barcelona l’únic equip que ha puntuat en l’impenetrab­le Sánchez Pizjuán, escenari d’un raig d’esperança per a l’equip de Luis Enrique. Havia de ser el Sevilla, i ho va ser, qui aturés la marxa triomfal blanca i retornés l’emoció al campionat. Amb passió i tensió, amb un gol de penal, un altre en pròpia porteria i el definitiu en l’últim sospir en un partit frenètic. Mai la pèrdua d’una posició en la classifica­ció no havia estat tan dolça per al Barcelona. Perquè l’equip blaugrana va tornar a la tercera plaça, però el líder és més a prop.

El Barça torna a la tercera plaça, però el líder queda més a prop: a dos punts però amb un partit menys

Amb 56 gols, el portuguès iguala Hugo Sánchez com a màxim transforma­dor de penals

 ?? CRISTINA QUICLER / AFP ?? Moment que Sergio Ramos connecta cap a la seva porteria el cop de cap que suposava l’empat a un
CRISTINA QUICLER / AFP Moment que Sergio Ramos connecta cap a la seva porteria el cop de cap que suposava l’empat a un
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain